"Saša Stojanović u dresu Crvene zvezde"
"Saša Stojanović u dresu Crvene zvezde"

Stojanović za MOZZART: Gerec me doveo u PSV, Danko mi poželeo sreću u Zvezdi!

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.01.15. | 08:58

"Da sam se ja pitao, prvo bih došao međ crveno-bele. Ovako nisam igrao zbog Nilisa, Kokua, Van Bomela, Robena...", kaže novo pojačanje srpskog šampiona i podseća da su pravi plejmejkeri uspevaju u njegovoj Pasi Poljani

Saša Stojanović u dresu Crvene zvezdeBio je jedan od onih čiji su vanserijski talenat fudbalski stručnjaci prepoznali još dok je u kratkim pantalonicama trčao za loptom u rodnoj Pasi Poljani! Mnogi su bili skloni da kažu da će Saša Caki Stojanović stati rame uz rame sa zemljakom Draganom Stojkovićem Piksijem, ali je u tinedjžerskim danima spoznao onu tezu da sunce tuđeg neba ne greje tako dobro...

Sa 17 godina se otisnuo u redove PSV-a, saživeo se u ulogu pukog epizodiste, ali su dobar glas o pojačanju Crvene zvezde prenosili njegovi ispisnici. Poslednji u nizu i Nenad Milijaš koji je bivšeg plejmejkera Radničkog u intervju za MOZZART Sport okrakterisao kao majstora fudbala.
"Naravno da sam video šta je Milijaš izjavio. Hvala mu na tome... Dugo se poznajemo, ostali smo u kontaktu, ali i da to Miki nije rekao, znam da su ovde velika očekivanja. Spreman sam na to", poručio je u razgovoru za naš portal iskusni vezista.

Izabrane vesti

Šira javnost počela je da ga prepoznaje po asistencijama u dresu Radničkog. Prošle sezone je praktično igra Nišlija počivala na kvalitetima Saše Stojanovića. Ali emisari kluba iz Ajndhovena su ga prepoznali odavno.
"Praktično me je u PSV doveo bivši trener tog kluba Erik Gerec. Zajedno sa skautima kluba me je pratio nekoliko meseci u dresu reprezentacije. A stvarno sam u tom periodu igrao dobro. Bila je to i sjajna selekcija koju su činili Mrdaković, Lovre, Danko Lazović, Milijaš..."

Malo je zastao, kao da je želeo da nam stavi do znanja da bi njegova karijera imala drugačiji tok da sam ja mogao da biram.
"Da sam se ja pitao, prvo bih došao u Crvenu zvezdu. Ovako potpisao sam dobar sedmogodišnji ugovor sa PSV-om. Međutim, kada sam došao u Ajndhoven, na mojoj poziciji je igrao Luk Nilis. Kasnije je šansu dobila ona čuvena generacija koju je trenirao Gus Hidink. Bili su tu Vam Bomel, Koku, Park, Roben. Teško mi je bilo da se izborim za minutažu. Ali smatrao sam da sam i sa 20 godina mlad igrač, da ću dočekati šansu u Ajndhovenu..."

U dresu PSV-aPosle Holandije postao je pravi fudbalski globtroter. Put ga je vodio na Kipar, imao je epizodu u Izraelu, poslednjih šest meseci i u Rumuniji.
"Mogao sam da napravim bolju karijeru. Ali nisam loše prošao u Ajndhovenu. Igrao sam za drugi tim, tamo su mi rođena deca, Holandiju smatram za drugu domovinu... Imao sam problema i sa povredama. Nadam se da će mi se nešto vratiti u Crvenoj zvezdi".

Emotivne niti sa klasićima iz reprezentativnih selekcija nikada nisu mogle da budu pokidane.
"Čujemo se redovno. Kada sam potpisao za Zvezdu među prvima me je zvao Danko Lazović i poželeo mi sreću u novom klubu. Znam da ćete me pitati o pisanjima da sam pre godinu dana bio na pola koraka od Partizana. Ne bih stvarno o tome. Na njih gledam kao na sportske rivale".

Šaljivo je odgovorio na naše pitanje šta je njegov osnovni kvalitet.
"Pa vi znate da u Pasi Poljani uspevaju dobri plejmejkeri..."

(FOTO: Star Sport, privatna arhiva Saše Stojanovića)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša StojanovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara