Stojiljković povređen, Pešić prodat: Kako će Zvezda probiti Spartaks?

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.07.18. | 10:13

Trener Vladan Milojević nema mnogo opcija u špicu za revanš meč protiv letonskog šampiona

Sumnja u konačnu pobedu ne postoji, ali posle remija u Rigi i nesnalaženja sa bunkerom Spartaksa prisutna je bojazan kod navijača Crvene zvezde da bi u revanšu za pet dana mogli ozbiljno da drhte. Ne radi se tu o kvalitetu letonskog šampiona, ali trener Vladan Milojević u prtljag za Beograd poneo je niz problema.

Prvi i najveći: kako da nadoknadi činjenicu da je za 24 sata ostao bez prvih opcija u napadu. Najbolji strelac u prošloj sezoni Aleksandar Pešić je prodat u Saudijsku Arabiju, Nikola Stojiljković se povredio posle 18 minuta. Jasno je da će trener crveno-belih, bar do dolaska novog napadača, imati sužen izbor i da mora da pronađe alternativna rešenja.

Izabrane vesti

Posle izlaska Stojiljkovića šansu je dobio Pavkov. Snažni napadač propustio je u finišu prvog poluvremena duela sa Spartaksom sjajnu šansu da donese crveno-belima pobedu, a sebi obezbedi bolji tretman. Baš na ovakvim mečevima, nalik ovom u Rigi, rodili su se Nikola Žigić i Dejan Lekić. Prvi je uništio moldavski Nistru, drugi je postigao het-trik u sudaru sa Dinamom iz Tbilisija.

Pavkov je zakasnio na prvi veliki voz sreće od kada je postao zvanično član Crvene zvezde. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da u revanšu dobije šansu, jer drugih rešenja možda i nema.

Naravno, Milojević uvek može da posegne za rokadom i El Fardu Bena pošalje u špic. Radio je to tokom nekih prolećnih mečeva, ali nekadašnji član Olimpijakosa je i u Rigi pokazao da mu je realizacija slabija strana. Na mestu plejmejkera se nije proslavio, ali je imao šansu da otvori domaćina u ranoj fazi i iskoristi prodor Nemanje Radonjića. Kasnije, u drugom poluvremenu je kao ispomoć Pavkovu sa krila delovao bolje. Čak bismo rekli mnogo bolje. Međutim, ponovo je promašio izglednu šansu.

Ben je jako bitan igrač za Milojevićev sistem. Mnogo radi, doprinosi ofanzivnoj raznovrsnosti, „ne šteka“ se u odbrani, ali ima već zbirku ozbiljnih promašaja koju je započeo još u revanšu protiv CSKA.

Od napadača Vladan Milojević može još da računa na Dejana Joveljića, ali bio bi to veliki rizik. Isto tako u nekim mečevima napadača je igrao Nemanja Milić. On je školovan kao špic u OFK Beogradu, ali se u seniorskoj karijeri profilisao kao krilo.

Povreda Nikole Stojiljkovića mogla bi i morala da ubrza čelnike Crvene zvezde u misiji traženja novog napadača. Istina je da on neće biti u mogućnosti da igra u revanšu protiv Spartaksa, ali ako sve bude u redu imao bi skoro dve sedmice da se privikne na zahteve kluba i trenera Milojevića i spreman dočeka mečeve drugog kola kvalifikacija. Naravno, ako ne bude velikih iznenađenja. Možda je u tome prednost Ričmonda Boaćija. Znao bi pre prvog treninga gde je došao i šta se od njega očekuje. Samo da li je Zvezda spremna da prihvati taj finansijski rizik?

(Foto: fkcrvenazvezda.com)

 


tagovi

Milan PavkovEl Fardu BenVladan MilojevićRičmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara