Timber, Antoni i Martinez (Foto: ©AFP)
Timber, Antoni i Martinez (Foto: ©AFP)

Stop osipanju šampionskog tima: Antoni, Timber i Martinez? Može, ali za 200.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 13:53

Ajaks odredio cenu igračima koji privlače najveću pažnju na tržištu

Rajan Gravenberh i Nusair Mazraui su u paketu otišli u Bajern, Andre Onana je još davno otišao najavio da će krajem sezone napustiti klub, po svemu sudeći Johan Krojf Arenu napustiće Sebastijan Ale, eventualno još Edson Alvarez, i tu su u Ajaksu rešili da podvuku crtu – stop osipanju šampionskog tima. Prvak Holandije rešio je da stane na put aždajama koje su rešile da ga očerupaju i otmu mu sve što valja ili da pak on očerupa njih previsoko postavljenim cenama koje bi mogle da mu donesu i do 200.000.000 evra.

Naime, Majk Vervej, holandski novinar dobro upućen u dešavanja na Johan Krojf Areni, piše da su Kopljanici odredili cenu svojim igračima koji privlače najviše pažnje na fudbalskoj pijaci – Antoniju, Lisandru Martinezu i Jurijenu Timberu.

Izabrane vesti

Kako otkriva pomenuti izvor, u Ajaksu su bili otvoreni za Aleovu ponudu i pre nego što se Dortmund javio sa ponudom od 37.000.000 evra (uključujući i bonuse), a isti je slučaj i sa Edsonom Alvarezom kojeg novi trener Alfred Šrojder ne vidi u planovima za iduću sezonu i samim tim neće kočiti njegov odlazak (Lajcpig se uključio u trku sa premijerligašima za njegov potpis, Ajaks traži oko 30.000.000 evra). Jednostavno, veruju Amsterdamersi da za pomenutu dvojicu lako mogu da pronađu zamene na tržištu.

Međutim, u slučaju Antonija, Martineza i Timbera pregovora sa zainteresovanim stranama neće biti. Ko želi da ih dovede, moraće da izdvoji unapred određenu svotu novca. Konkretno za Antonija Ajaks traži između 70.000.000-80.0000.000 evra, dok za dvojicu defanzivaca očekuje ponude u rangu od 50.000.000-60.0000.000 evra, što znači da bi u najboljem slučaju, ukoliko ih proda po planiranoj ceni, mogao da inkasira 200.000.000 evra! Ipak, da želi da ih zadrži najbolje govori informacija da su sa Timberovim agentom već u planu pregovori oko produžetka ugovora.

Što se ulaznih transfera tiče, Ajaks takođe uveliko radi na nekoliko frontova. Najnovije informacije pomenutog izvora kažu da sportski sektor holandskog velikana razmišlja o dovođenju Bajernovog Džošue Zirkzea koji je prošle sezone na pozajmici u Anderlehtu postigao 18 i namestio 13 golova. Pride, Zirkze neće biti alternativa za Brajana Brobija (u januaru pozajmljen od Lajpciga), već će pokušati da dovedu obojicu ovog leta.

Stiven Bergvajn na čijem transferu rade još od januara u naredne dve nedelje će gotovo izvesno stići, s tim da će Ajaks morati da obori klupski rekord po pitanju najskupljeg pojačanja (drži ga Ale plaćen 22.500.000), pošto se pretpostavlja da će Totenhemu platiti 25.000.000 evra. Poslednji o čijem dolasku se spekuliše je Oven Vijndal, levi bek AZ Alkmara za kojeg će morati da izdvoje oko 10.000.000 evra. Šrojder je navodno već razgovarao sa Holanđaninom, ali fudbaleru se nije svidela plata koju su mu ponudili sa Johan Krojf Arene.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022AjaksAntoniJurijen TimberEdson AlvarezSebastijan AleLisandro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara