Jakub Kivior (©Reuters)
Jakub Kivior (©Reuters)

Strašan posao Specije: Kivior ide u Arsenal! Italijani za godinu i po desetostruko naplatili investiciju

Vreme čitanja: 1min | pet. 20.01.23. | 13:42

Jakub Kivior blizu transfera u tabor Tobdžija

Kakav uspon Jakuba Kiviora. Poljski štoper je pre samo godinu i po dana bio član slovačke Žiline, a sva je prilika da će ubuduće igrati u – Premijer ligi. Kako navode tamošnji mediji i lokalni transfer guru Tomaš Vlodarčik, Specija je na pragu dogovora sa Arsenalom oko transfera 22-godišnjeg štopera.

Posao će biti vredan 25.000.000 evra što je ogromna suma ako znamo da ga je Specija dovela avgusta 2021. za svega 2.200.000, pošto Kivior prethodno nije uspeo da u Anderlehtu odigra ni minuta, pa je onda morao da u slovačkoj Podbrezovi oživljava karijeru. Platili su ga – 10.000 evra!

Izabrane vesti

Tamo je bio dobar, pa je posle svega šest meseci za 250.000 otišao u Žilinu, a onda posle još dve sezone i u Speciju za pomenutih 2.200.000 evra. Sada je opet udesetostručio cenu, pošto je po opštem mišljenju jedno od otkrovenja sezone u Seriji A.

Prošle godine je debitovao i za reprezentaciju Poljske, igrao je na Mundijalu u Kataru, a ovog januara su ga dovodili u vezu sa velikanima Serije A kakvi su Juventus, Napoli i Milan. Arsenal je očigledno bio najkonkretniji.

Svi detalji su utanačeni, ostaloje samo da Kivior prođe lekarske preglede pret potpis ugovora na pet i po godina. I da se onda u konkurenciji Gabrijela Magaljaesa izbori za minute na mestu levog štopera. Brazilac ove sezone nije imao adekvatnu alternative, pa je maltene igrao bez prestanka.



tagovi

Jakub KivijorSpecijaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara