(©Starsport)
(©Starsport)

Štulićev prvenac: Probio sam led, očekujem da će sad da me krene

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.07.22. | 11:00

“Smatram da smo mnogo kvalitetniji od Gzire, ali iz naših glupih grešaka sve je krenulo naopako”, kaže napadač Radničkog

Teško da će Tomislav Sivić mirno spavati do revanša sa Gzirom. Utakmica na Malti još jednom je, treći put od starta sezone, potvrdila postojanje ozbiljnih problema u odbrani Radničkog i manjak koncentracije u timu. Ali, devedeset i kusur minuta preznojavanja na Sentenari stadionu imalo je i pozitivnih strana. U stvari, čini se - samo jednu. Odlazak Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu, zbog kojeg prethodnih dana u niškom timu nisu krili nezadovoljstvo, na jednog igrača pozitivno je delovao.

Da je Mitrović pak ostao na Čairu, Nikola Štulić verovatno ne bi dobio priliku na Malti. Makar ne od starta, kao i u uvodna dva kola Mozzart Bet Superlige. Najnovije pojačanje Crvene zvezde bi u tom slučaju zauzelo levu stranu, Lazar Jovanović desnu, a Sava Petrov u samom špicu napada. Ipak, početkom nedelje došlo je do na Čairu neočekivanog obrta, a kako Sivić nije od starta mogao da računa ni na Dimića, bio je primoran da se opkladi na Štulića.

Izabrane vesti

Ono što pored Rikarda Gomeša nisu mogli da mu garantuju u Humskoj, značajniju minutažu potrebnu igraču u razvoju, 20-godišnji napadač nije dosad dobijao ni na Čairu. No, igrom slučaja našao se u startnoj postavi prvi put od početka sezone i to u Ligi konferencije. Prva utakmica u evropskim takmičenjima i odmah gol, prvenac u dresu Radničkog, a njegov tek drugi u seniorskoj karijeri (pogodio za Partizan protiv Čukaričkog za pobedu minimalnim rezultatom pre oko godinu po dana).

Odličan osećaj za prostor, još bolje kretanje i najbolje za kraj, završnica akcije koja ga je iz mlađih kategorija dovela do prvog tima Partizana. 

Sa Partizanom sam nekoliko utakmica bio na klupi u Ligi konferencije, ali nisam debitovao. Jako mi je drago što sam na prvom meču u evropskoj utakmici postigao gol. Na zvaničnoj utakmici nisam uspeo da postignem gol prošle polusezone, na pripremama sam ih postigao šest, a sada sam probio led i očekujem da će sada da me krene”, sumira utiske napadač Radničkog posle utakmice sa Gzirom.

Svestan je Štulić da će mu se Mitrovićevim transferom u redove srpskog šampiona otvoriti još više prostora za napredak.

Veliki je gubitak, Mitrović nam je mnogo značio, mnogo nam je donosio po boku, ali kako kažu – koga nema bez njega se može, a mi ćemo dati sve da to nadomestimo.

Štulić je očigledno već zavrnuo rukave i krenuo u izvršenje tog zadatka, međutim, njegov prvenac će imati i dozu gorčine, jer Radnički na Malti nije ostvario ono što je planirao, a to je, kako su uporno ponavljali prethodnih dana – pobeda. Možda ju je niški tim čak i unapred upisao.

Mislili smo da ćemo postići još neki gol, bili smo puni samopouzdanja… Ipak, stvari su se promenile, te dve greške umalo da nas koštaju povoljnog rezultata na Malti.

I pored toga, Sivić je saglasan sa izjavom trenera Sivića da je Radnički “evidentno kvalitetnija ekipa”.

U potpunosti se slažem. Smatram da smo mnogo kvalitetniji, ali ponavljam, iz naših glupih grešaka sve je krenulo naopako. Jednostavno, pad koncentracije kod prvog gola, posle toga neka lopta, ne znamo ni odakle je došla, šta se desilo, i okrenuše utakmicu za pet minuta.”

Primetio je i mladi napadač da su se pojedine greške iz duela sa Partizanom ponovile i sinoć.

Imali smo povoljan rezultat. Sami smo sebi, iz naših grešaka, dali dva gola. To smo uradili i u prošloj utakmici. Ali, svom srećom postigli smo gol za izjednačenje u poslednjem minutu, imamo povoljan rezultat i ići ćemo na pobedu u Nišu”, uverava Štulić.



tagovi

Radnički NišLiga konferencijeNikola Štulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara