Štutgart drastično spustio cenu, ponude za Sosu i dalje nema

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 02:40

Ima do čestih povreda, nema sumnje...

Do pre nekoliko meseci, ili bolje reći do početka Mundijala u Kataru, mnogi relevantni mediji povezivali su ga s nekim od najvećih klubova današnjice. Kao interesenti za jednu od najboljih levica Nemačke najčešće su se pominjali Inter (zamena za Gosensa) i Dortmund (zamena za Gereira), a u igri je navodno bila i Barselona. Govorilo se tada o izlaznoj klauzuli postavljenoj na 25.000.000 evra koja je bila ozbiljna prepreka za sve pomenute, ali ne i nepremostiva u budućnosti, smatralo se. Međutim otkako je otvorena januarska pijaca Borna Sosa (24) jedva da je pomenut u nekoliko navrata.

Ima verovatno do učestalih povreda, možda i do ne naročitog dobrih izdanja na Svetskom šampionatu. U svakom slučaju, Štutgart je svestan novonastale situacije (manjak interesovanja, još nije stigla nijedna ponuda; takođe i pretnje od ispadanja u Cvajtu) i navodno je spreman da Sosu pusti ispod tržišne cene, odnosno daleko ispod visine pomenute izlazne klauzule.

Izabrane vesti

Nemački Skaj piše kako su Švabe u strahu od ispadanja iz lige, pa samim tim i ozbiljnog finansijskog udarca, na hrvatskog beka 'okačile' za mnoge prihvatljivu cenu - 18.000.000 evra!

I pored toga, konkretnih razgovara sa zainteresovanim stranama i dalje nema. Sosa ima problema sa aduktorom, poslednjih nedelja boravio je u Minhenu, lečio ga je specijalista za ovu vrstu povreda, tako da još nije odradio nijedan trening sa novim trenerom Štutgarta Brunom Labadijom. Tek što se vratio individualnom radu.

S jedne strane, Švabe ne moraju da brinu ukoliko ponuda ne dođe ove zime, pošto Sosin ugovor ima važnos do leta 2025. S druge strane, opet, ostaje nejasno (makar za sada) da li u njegov sporazum ubačena drastično manja izlazna klauzula u slučaju ispadanja iz Bundeslige, što nemački klubovi običavaju već godinama.

To bi već moglo da poremeti planove Štutgartu...

Sosa je za sadašnji klub odigrao 96 utakmica, postigao je tri i namestio 31 gol.


tagovi

Borna SosaZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara