Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

Subota u Seriji A: Inzagi juri 100. pobedu, fajterski derbi De Zerbija i Mihajlovića

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.02.21. | 12:47

Lep jubilej i za Ivana Radovanovića. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Lacija protiv Sampdorije - 1,82

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažnija utakmica današnjeg programa se igra na Olimpijskom stadionu gde će Simone Inzagi tražiti od svojih fudbalera da mu donesu stotu trenersku pobedu u Seriji A. U Đenovi će Ivan Radovanoviće preseći svečanu traku od 300 mečva u Seriji A a derbi Emilije, Sasuolo - Bolonja se najavljuje kao fajterski meč timova koji liče na svoje trenere, fajtere dakako, Roberta De Zerbija i Sinišu Mihajlovića.

Izabrane vesti

LACIO - SAMPDORIJA (15.00)

Gledajući istoriju susreta Lacija i Sampdorije na Olimpiku zaključuje se da pobeda domaćina nije mnogo upitna. Nebeskoplavi nisu pobedili Samp samo na poslednjih pet dvoboja u Rimu već je prošlo 15 godina od poslednjeg doživljenog poraza. U međuvremenu je ostvaren skor od 11 pobeda Lacija i tri remija. Indikativno je i da je poslednji put Samp dva puta uzastopno pobedila rimski klub kada je na klupi Dorijana sedeo Vujadin Boškov,  a na terenu igrali Mančini i Vijali. Ipak, ne treba potceniti starog lisca i srce “đaloroso” Klaudija Ranijerija. Inzagi se već opekao prošle jeseni kada je na Marasiju doživeo jedan od najtežih poraza u karijeri 3-0. Trener Lacija je ostao samo sa tri defazivca na raspolaganju. Luiz Felipe i Radu su operisani, Hodt je suspendovan zbog zbira kartona, mladi Armini je još “zelen” za ozbiljniju proveru u Seriji A a Parolo je rešenje samo za urgentne situacije, kada nema drugog rešenja.. Pomenutim odsustvima treba dodati i Lacarija koji zbog bogohuljenja na meču sa Interom mora da preskoči meč sa Sampdorijom.

Velika vest je povratak kapitena Senada Lulića na teren od prvog minta posle više od godinu dana. Tačnije prošlo je 380 dana od poslednjeg meča na kome je Lulić bio starter. Prema poslednjim najavama, Inzagi je odustao od namere da odmori Lejvu i Koreu pred meč sa Bajernom, tako da će Brazilac i Argentinac biti regularno u sastavu mada se očekuje štafeta sa Eskalanteom i Murićijem.

Simone Inzagi će danas imati drugu priliku, prvu je propustio protiv Intera, da ubeleži svoju 100 pobedu u Seriji A kao trener. Pored 99 pobeda uknjižio je 34 remija i 47 poraza. Kormilar Nebeskoplavih nije propustio priliku da podvuče da misli samo na meč sa Sampom, mada svi znaju, počev od njega samog, da su misli već usredsređene na Bajern iz Minhena i Ligu šampiona.

Igrači i stučni štab i rukovodstvo Sampdorije su pre meča sa Lacijom bili u poseti papi Bergolju u Vatikanu i dobili su, kako to nalaže red, blagoslov. Klaudio Ranijeri ima sve igrače na raspolaganju. Posle duže pauze zbog povrede u tim se vraća i Gabijadini.

U timu Dorijana, osim “romanista” predsednika Ferera i trenera Ranijerija, posebnu motivaciju će imati dvojice fudbalera koji se nisu rastali lepo sa predsednikom Klaudijom Lotitom: Kandreva i posebno Kejta.

LACIO (3-5-2): Rejna - Patrik, Ačerbi, Musakjo - Marusić, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Lulić; Imobile, Korea.

SAMPDORIJA (4-4-2): Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Adrien Silva, Jankto (Damsgard) - Kejta, Kvaljarela.

ĐENOVA - VERONA (18.00)

Trener Davide Balardini je podigao maksimalno temperaturu na poslednjem treningu Đenove pošto mu se nije nimalo svidela opuštena atmosfera među njegovim igračima, opijenim poslednjim odličnim rezultatima. Ligurijski tim je osvojio 15 bodova u 2021. godini i samo je jednom pognute glave napustio teren u Seriji A, protiv Sasuola. U istom periodu Đenova je čak pet puta uspela da sačuva svoju mrežu. U pet najjačih liga Evrope samo su Mančester Siti (sedam) i Lil (šest puta) završili više puta meč bez primljenog gola. Najzaslužniji za novi kurs Đenove je naš Ivan Radovanović koji se preporodio u novoj ulozi komandanta odbrane. Pljušte laskava poređenja ovih dana na račun srpskog fudbalera, naravno sa dužnim razmerama i u drugačijem kontekstu, sa Mateusom i Zamerom koji su produžili i ulepšali svoje karijere prekvalifikacijom u centralnog defanzivca.

Radovanović će protiv Verone igrati svoju 300. utakmicu u Seriji A. Za Ivana će to biti neka vrsta derbija, budući da je 200. meč u elitnom itaijanskom fudbalskom takmičenju takođe igrao protiv Verone ali u dresu Kjeva u kome je proveo najveći deo karijere. Krišito se oporavio od povrede zarađene na meču sa Torinom, ali će najverovatnije na klupu. Njegovo mesto, pored Radovanovića, će zauzeti Goldaniga. U tim se vraća Badelj. U napadu mesto startera ima sigurno samo Destro, dok Šomurodov, Pandev i Pjaca konkurišu za drugog špica.

Ivan Jurić i Darko Lazović će biti poprilično orni da večeras pomrse račune bivšem klubu i da poruše par tabua koji su se kreirali u godinama iza nas. Verona je samo dva puta uspela da pobedi Đenovu na Marasiju i poslednjih šest okršaja je redom gubila. Verona neće moći da računa na Dimarka koji je trenutno u najboljoj formi u Jurićevom sastavu, ali se vraća Faraoni dokće Lazanja predvoditi naprad tima iz Veneta budući dsa su svi ostali napadači povređeni.

Ivan Ilić i Darko Lazović su potvrđeni u startnoj postavi. Srpski tinejdžer je uspeo da istisne iz startne postave Veloza i da se nametne kao prvo rešenje u veznoj liniji sa Tamezeom.

ĐENOVA (3-5-2): Perin - Goldaniga, Radovanović, Mazijelo - Zapakosta, Zajc, Badelj, Strotman, Čibora - Destro, Šomurodov (Pjaca).

VERONA (3-4-2-1): Silvestri - Četin, Gunter, Lovato - Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović; Barak, Zakanji - Lazanja.

SASUOLO - BOLONJA (20.45)

Jedina garancija za večerašnji meč su golovi: Sasuolo je postigao barem jedan gol na poslednjih 12 mečeva u Seriji A iako večeras postigne gol postići će novi rekord. S druge strane Bolonja je na zadnjih 12 utakmica u sudarima sa timovima iz iste pokrajine, Emilije Romanje, redovno tresla protivničke mreže. Sasuolo je prošle nedelje protiv Krotonea prekinuo seriju bez pobede koja je trajala od Badnjeg dana po Julijanskom kalendaru. De Zerbi neće moći da računa na Bogu i očekuje se da bi mogao da proba Lopeza, između Berardija i Đuričića, iza leđa Čiča Kaputa.

 Siniša Mihajlović i Bolonja dišu mnogo lakše posle četiri osvojena boda na poslednje dve utakmice i još više posle poraza Kaljarija od Torina koji je napravio vidljiv rov između ostatka timova i onih koji se nalaze u zoni ispadanja. Sa bezbedne distance od devet bodova Bolonja može bez presije da izađe na megdan Sasuolu a Mihajlović da dozvoli sebi luksuz da ide sa Zlatanom Ibrahimovićem na Festival Sanremo, proslavi bezbrižno 52. rođendan i da razmišlja o novim izazovima u Bolonji ili na drugim meridijanima.

SASSUOLO (4-2-3-1): Konsilji- Muldur, Marlon, Ferari, Rožerio - Manjaneli, Lokateli - Berardi, Lopez, Đuričić - Kaputo.

BOLONJA (4-2-3-1): Skorupski - Tomijasu, Danilo, Soumaoro, Dajks- Skouten, Svanberg - Orsolini, Soriano, Sansone -Barou.

SERIJA A – 23. KOLO

Petak

Fjorentina - Specija 3:0 (0:0)

/Vlahović 48, Kastrovili 64, Ejserik 82/

Kaljari - Torino 0:1 (0:0)

/Bremer 76/

Subota

15.00: (1,75) Lacio (3,60) Sampdorija (4,90)

18.00: (2,70) Đenova (3,05) Verona (2,80)

20.45: (2,40) Sasuolo (3,40) Bolonja (2,90)

Nedelja

12.30: (3,60) Parma (3,10) Udineze (2,20)

15.00: (3,30) Milan (3,40) Inter (2,20)

18.00: (1,95) Atalanta (3,50) Napoli (3,90)

20.45: (5,30) Benevento (4,00) Roma (1,63)

Ponedeljak

20.45: (1,20) Juventus (6,75) Krotone (14,0)

***kvote su podložne promenama


 


tagovi

Ivan RadovanovićSiniša MihajlovićSerija ALacioĐenovaVeronaBolonja

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara