Milanovi dobici i gubici: Rade Krunić nije rezervista, jedan igrač je na Marakani završio sa prvom postavom

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.02.21. | 11:29

Šta je sinoć mogao da sazna Stefano Pioli


Nije Milan sinoć izašao na travnjak Marakane u punom sastavu, falilo je nominalnih šest startera (Kalabrija, Kjer, Kesi, Čalhanoglu, Salemakers i Ibrahimović) ali daleko od toga da je to bio rezervni sastav. Milan je čudna ekipa sa čudnom rotacijom.

Izabrane vesti

Tema Milanovih rezervista je mnogo dublja i kompleksnija nego što se čini na prvi pogled.

Uostalom, Rosoneri su ove sezone zbog toliko malera i hendikepa sa povredama i koronom veći broj utakmica igrali sa šarenim sastavom. Ligu Evrope celu. Što je možda i bila dobra stvar za njih jer su ’produžili klupu’ i razigrali igrače za koje se više ne može reći da su rezervisti. Suština je da Milanovi ’rezervisti’ igraju više nego igrači iz drugih timova i da imaju ozbiljnije minutaže i uloge.

Primera radi, Samu Kastiljeho koji se smatra „rezerevistom“ kada je Salemakers spreman, je ove sezone igrao čak na 29 utakmica. Samo je Frank Kesi u celom timu igrao na više mečeva (31). Doduše, Španac je čak 11 mečeva ušao sa klupe. Idemo dalje. Sandro Tonali koji je sinoć ušao sa klupe već u prvom poluvremenu i koji je nominalno rezervista ako su Kesi i Benaser u punoj formi, odigrao je je 27 utakmica u sezoni i po tome je peti u ekipi iza pomenutih Kesija, Kastiljeha, te nezamenjivih Donarume i Tea Ernandeza. Rafael Leao je zbog povreda i korone Anta Rebića takođe među 10 Rosonera po broju odigranih mečeva u sezoni – 25.

U top 10 po broju odigranih utakmica je i Rade Krunić sa 24 meča. On je uz novajliju Tomorija najveći dobitak Milan i Stefana Piolija iz sinoćnjeg meča na Marakani. Vezista iz Foče je sinoć odigrao verovatno najbolju utakmicu otkako je došao u Milan pre godinu i po dana. Piolijeva odluka da odmori Čalhanoglua je otvorila Kruniću mesto ofanzivnog veziste koje mu očigledno mnogo više prija nego kada igra u tandemu centralnih vezista sa Kesijem, Benaserom ili Tonalijem.

Samo u prvom poluvremenu je Krunić imao tri ključna pasa za gol šanse: Kada je Kastiljeho dao gol iz ofsajda i dva puta za Rebića kada je Hrvat šutirao iskosa u Borjana i potom kada je prebacio gol. Pride je Krunić imao i bombu sa 20 metara koju je Borjan ukrotio paradom. Njegoš Petrović i pogotovo defanzivno nezainteresovani Gelor Kanga ni lasom nisu mogli da uhvate Krunića koji je i u drugom poluvremenu nastavio da se ubacuje između linija, da razigrava saigrače i kreira opasne napade Rosonera.

Tutosport je Krunića proglasio igračem utakmice sa jakom ’sedmicom’ uz konstaticiju da je bio najbolji igrač Milana i držao kontunitet od prvog do poslednjeg minuta. Donaruma, Ernandez, Kalulu, Tomori i Kastiljeho su dobili 6,5, Rebić ’šesticu’ , ostali nisu zaslužili prelazne ocene. Korijere delo Sport je za igrača utamice izabrao Tea Ernandeza sa ocenom 6,5 koliko je dobio i Kalulu. Krunić je u grupi igrača (Donaruma, Tomori, Tonali, Kastiljeho, Rebić) sa prelaznim ’šesticama’, ostali nisu zaslužili pozitivne ocene. Gazeta delo Sport je takođe za najboljeg Milanovog igrača izabrala Ernandeza sa ocenom 6,5, s tim što su iste ocene dobili i Krunić, Donaruma, Kalulu, Tomori i Tonali.

Krunić je verovatno najveći dobitak Milan pred derbi u nedelju. Pogotovo što se povredio Benaser i što je Pioli ostao samo sa Kesijem i Tonalijem kao klasičnim vezistima.

Namerno ne pominjemo ovde vezistu Sualiha Meitea koji je sinoćnjom tragičnom partijom na Marakani po svemu sudeći sebi zatvorio vrata Milana. Biće pravo čudo ako ga Rosoneri otkupe od Torina na leto. Videlo se i sinoć da je Francuz bio iznuđeno pojačanje pošto su Milanu propale neke druge mete. Otkako je došao, Pioli ga bezuspešno forisra i ne dobija ništa od njega. Odavno Milan nije promašio sa nekim igračem kao sa njim.

Odigrao je šest utakmica otkako je došao u Milan i bio sve lošiji i lošiji. Za sinoćnju partiju protiv Zvezde je ’masakriran’ u italijanskim medijima. Osim toga što je bio potpuno beskoristan u izgradnji napada, što je grešio u pasu i pokazapo tehničke nedostatke, promašio je sjajnu šansu glavom za 3:1 u finišu meča kada je mogao da reši pobednika, a potom mu je Pavkov pobegao na prekidu kod kornera i postigao gol. Meiteove ocene u italijanskim medijima sve govore o njegovoj partiji. Gazeta delo Sport, Tutosport, Korijere dela Sera i Milannews su mu dali ’petice“, a Korijere delo Sport čak 4,5! Bilo bi samoubilački da ga Pioli pusti u derbiju, a bilo bi sjajno za Zvezdu kada bi mu dao šansu za popravni u revanšu na San Siru.

Pioli će verovatno i u revanšu protiv Zvezde morati da kombinuje sa timom jer dolazi posle derbija sa Interom, a pred mnogo bitno i teško gostovanje Romi. Ono što pored Meitea najviše brine Rosonera je i razočaravajuća partija Marija Mandžukića na kojem se definitivno vidi da je ’zarđao’ i da nije onaj stari. Osim par laktova i skokova, Hrvat nije uradio na Marakani ništa i od svih medija je ocenjen neprelaznim ocenama.

A potvrdila se sinoć i još jedna stvar. Kapiten Alesio Romanjoli je daleko nestabilniji igrač kada mora sam da komanduje odbranom nego kada igra u paru sa iskunim Simonom Kjerom

 


tagovi

Sualiho MeiteRade Krunić

Obaveštavaj me

Milan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara