Simone Inzagi (©Reuters)
Simone Inzagi (©Reuters)

Subota u Seriji A: Strastvenih osam dana Inzagija počinje protiv Torina

Vreme čitanja: 7min | sub. 10.09.22. | 10:58

Trener Intera na velikom testu, alarm je upaljen na Đuzepe Meaci. Milan ne zna za poraz od Sampdorije već tri i po godine, Napoli u odličnoj formi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa u Seriji A se igra na San Siru gde Inter dočekuje Torino. Simone Inzagi je na velikom testu, tri poraza na prvih šest utakmica u Seriji A i LŠ su uključili alarm i stiče se utisak da Inzagi nema više pravo na grešku. Lučano Spaleti i Stefano PIoli imaju nešto lakši zadatak od Inzagija i zahvaljujući pobedama u prošlom kolu protiv Lacija odnosno Intera, dočekuju današnje nastupe relativno mirni. Spaleti mora da razbije tabu Specije koja je oba puta pobedila Napoli na njegovom terenu a Pioli ima nameru da odmori par igrača budući da ga u sledećoj nedelji čeka Dinamo Zagreb u LŠ i okršaj sa Napolijem.

Izabrane vesti

Simone Inzagi počinje krug od osam dana u kojima će biti odlučen njegov dalji ostanak na klupi Intera. Ako Nerazuri ne osvoje šest bodova u šampionatu i prva tri u Ligi šampiona protiv Viktorije Plzenj, nije isključeno da posle pauze zbog reprezentativnih obaveza, na početku oktobra, vidimo na klupi novog trenera Nerazura.

Inzagijeva karta je produženi ugovor sa Interom do 2024. godine, visoka plata i činjenica da Inter ne može sebi da dozvoli luksuz da plaća dva trenera koji bi ga koštali zajedno blizu 20 miliona evra (bruto iznos). Međutim, eventualni poraz večeras od Torina, sledeće nedelje od Udinezea, ili od Rome posle pauze, proizveo bi takav zemljotres da bi bilo teško, i pored finansijskih jasnih motiva, zadržati Inzagija. Iskustvo iz Lacija, ali i iz Intera u prethodnih godinu dana ukazuju da Inzagiju nedostaje nešto da bi bio veliki trener i pitanje je da li u Apijano Đentileu imaju vremena i strpljenja da ga čekaju.

Lukaku je i dalje jedini igrač listi povređenih, a prema najavama u startnu formaciju bi trebalo da se vrate Handanović, De Fraj, Barela i Darmjan. Džeko je u prednosti nad Koreom za špic napada dok je Lautaro Martinez nezamenljiv. Edin jer na pragu prestižnog dometa da uđe u klub igrača koji su postigli sto ili više golova u Seriji A. Bivši napadač Rome, Sitija i Volfsburga je na kvoti 99 pogodaka u elitnom italijanskom takmičenju.

Torino je došao u Milano bez Mirančuka, Ričija i Berišu, dok se Singo oporavio od povrede, ali bi meč ipak trebalo da počne Lazaro. Milnković i Lukić bi trebalo da budu potvrđeni, dok je Radonjić u baražu za mesto startera sa Sekom.

--------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------

Inter nije izgubio više od tri i po godine od Torina, od januara 2019. godine. Od tada pa do danas, pet pobeda Nerazura i jedan remi. Inter je dobio poslednja tri meča na San Siru protiv Granata i da bi pronašli seriju od četiri uzastopna trijumfa moramo da se vratimo u 1976. godinu. Takođe, Nerazuri su kao domaćini zabeležili šest uzastopnih pobeda na Meaci postižući dva ili više golova. S druge stane Inter je izgubio tri utakmice u prvih šest kola samo u tri navrata u svojoj istoriji, poslednji put se to dogodilo pre 11 godina. Takođe, na startu šampionata Inter je primio najviše golova u Seriji A u drugom poluvremenu iza Monce.

Torino je pobedio u prošlom kolu Leće i već osam meseci ne uspeva da veže dve pobede u Seriji A. Nikola Vlašić je postigao gol za Torino na svakom meču na koje je nastupio: tri od tri. Ako postigne gol i protiv Intera izjednačiće rekord Karlosa Agilere, star 30 godina: četiri gola na prve četiri utakmice.

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Damjan, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko - Džeko, Lautaro

TORINO 3-4-2-1: Miliković - Điđi, Bonđorno, Rodrigez - Lazaro, Lukić, Lineti, Vojvoda - Sek (Radonjić), Vlašić - Sanabrija

SAMPDORIJA- MILAN (20.45)

Milan ne zna za poraz od Sampdorije već tri i po godine. Na poslednja tri odmeravanja snaga na Marasiju Rosoneri su zabeležili tri pobede a već više od pola veka im nije pošlo za nogom da odnesu četiri puta uzastopno sve bodove sa Marasija igrajući protiv Dorijan, tačnije od 1968. godine.

U Evropi je samo Monpelje izgubio toliko utakmica koliko Sampdorija u 2022. godini (16). Najveći problem tima iz Đenove je efikasnost, na 24 meča zabili su samo 21 gol, manje od gola po utakmici, odnosno 0,88.

Za razliku od Sampdorije, Milan je izgubio samo jedan prvenstveni meč u kalendarskoj godini, u januaru protiv Specije, a samo su Liverpul i Mančester Siti u pet najjačih liga osvojili u proseku više bodova od Rosonera.

Stefano Pioli ozbiljno razmišlja da napravi rotaciju nekoliko igrača imajući u vidu da pre pauze u prvenstvu Rosonere čekaju Dinamo Zagreb u LŠ i zatim veliki sudar sa Napolijem. Šansu bi trebalo da dobiju Kjaer, Pobega, Origi, dok bi Diaz mogao da bude iznenađenje u poslednjem momentu umesto De Ketelarea. Interesanto je da je Pobega svoj prvi dupli golgeterski učinak, i zasada jedini, ostvario protiv Sampdorije kada je nosio dres Specije.

Sandro Tonali će biti pod posebnim reflektorima jer je juče ozvaničeno produžavanje ugovora sa Milanom do 2027. godine.

Pioli je najavljujući Origija u startnoj postavi upozorio svoje igrače da niko ne može sebe da smatra sigurnim starterom i da ako primeti da se neko od fudbalera štedi na terenu zbog serije mečava koji ga čekaju biće odmah zamenjen.

Marko Đampaolo će protiv svog bivšeg tima verovatno primeniti istu taktiku kao protiv Juventusa kada su Dorijani osvojili jedan bod. Kormilar Sampa ima dve nedoumice oko startne postave. Jedna se odnosi na Gabijadinija i Lerisa, a druga na Vijeru i Viljara. Đuričić je najavljen u startnoj postavi posle klupe na Bentegodiju, mada postoji mogućnost da ne bude u startnih 11 ako Đampaolo promeni formacijsku postavku u 4-3-1-2, sa Sabirijem u ulozi ofanzivnog pleja i Gabijadinijem i Kaputom u špicu.

SAMPDORIJA 4-1-4-1: Audero - Berežinski, Ferari, Muriljo, Auđelo - Vijera - Gabijadini, Rinkon, Sabiri, Đuriči - Kaputo

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Kjaer, Kalulu, Ernandez - Tonali, Pobega - Mesijas, De Ketelar, Leao - Origi

NAPOLI - SPECIJA (15.00)

Slatko-gorka nedelja za Napoli se završava mečom sa Specijom koju Azuri nisu nikada pobedili na Maradoni, dva meča dva poraza. Nedelja je bila slatka za igrače Lučana Spaletija zbog dve velike pobede nad Lacijom u Seriji A i Liverpulom u Ligi šampiona a gorka zbog povrede Viktora Osimena. Nigerijac će odsustvovati mesec dana i Spaleti će morati da odluči kako da ga zameni, sa Simeoneom ili Raspadorijem.

Biće interesantno videti da li će kormilar Napolija ponoviti rotaciju igrača imajući u vidu cenu koju je platio protiv Lečea, ali i činjenicu da će već u utorak igrati u Glazgovu protiv Rendžersa gde bi eventualni poraz anulirao značaju pobede nad Redsiima.

Poslednji trening Napolija nije dao jasne indikacije a trener tima iz Napulja ne otkriva karte. Čak 4-5 mesta u timu su pod znakom pitanja jer imamo dva ili više kandidata za svako od njih: od Overe i Marija Ruija, preko Rahmannija i Ostigarda, zatim Lobotke i Angisa, do Simeonea i Raspadorija i Lozana i Politana.

U kontratendenciji je odluka Spaletija da Meret brani i ovoga popodneva. Od čuvara mreže na izlaznim vratima, pošto Lučano nije imao maksimalno poverenje u njega, Meret je stigao do statusa neprikosnovenog startera i potpisaće novi ugovor sa Napliijem čim se vrati njegov menadžer sa odmora.

Spaleti insistira da njegovi igrači moraju da pronađu kontinuitet igara i rezultata. Toskanski stručnjak nije zaboravio ni bolni poraz na Maradoni od prošle godine koji je bio neka vrsta najave izlaska Napolija iz trke za skudeto.

Moramo da budemo oprezni i maksimalno koncentrisani sa Specijom inače reskiramo da nam bude očitena lekcija kao u prošlom prvenstvu”, rekao je Spaleti.

I dok Napoliju nedostaju Osimen i Deme, Specija je stigla u Napulj bez Amijana, Ferera, Verdea, Ekdala i Maldinija juniora.

NAPOLI 4-3-3: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Olivera - Ndombele, Lobotka, Zjelinski - Lozano, Simeone, Kvarachelija

SPECIJA 3-5-2: Drongovski - Ampadu, Kivior, Nikolau - Holm, Kovalenko, Burabija, Bastoni, Reca - Đazi, Nzola

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

SERIJA A – 6. KOLO

Subota

15.00: (1,28) Napoli (6,00) Specija (9,50)

18.00: (1,55) Inter (4,30) Torino (6,75)

20.45: (6,50) Sampdorija (4,20) Milan (1,57)

Nedelja

12.30: (1,35) Atalanta (5,50) Kremoneze (9,50)

15.00: (3,10) Bolonja (3,35) Fjorentina (2,45)

15.00: (2,30) Leče (3,35) Monca (3,40)

15.00: (2,80) Sasuolo (3,40) Udineze (2,65)

18.00: (1,63) Lacio (4,10) Verona (5,90)

20.45: (1,42) Juventus (4,50) Salernitana (8,00)

Ponedeljak

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Roma (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterMilanSerija ASpecijaTorinoSampdorijaItalija

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara