Tako se rađaju legende - Tonali je sve to zaslužio

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 21:14

Milan ozvaničio nastavak saradnje i značajno povećanje plate...

Još lepih vesti za navijače Milana. Nakon što je juče paraf na novi ugovor sa Rosonerima stavio jedan od vernih vojnika Stefana Piolija - Fočanac Rade Krunić, večeras je stiglo ozvaničenje onoga što se već duže vreme najavljuje: sedmostruki šampion Evrope vezao je za sebe do 2027. godine jednog od najavžnijih igrača šampionske generacije 2021/22, Sandra Tonalija.

Mladi vezista prošao je trnovit put za ove dve godine u Milanu. Bilo mu je potrebno vremena da se adaptira, tokom prve sezone mnogi su čak imali spremno na usnama: "promašaj, ništa od ovog novog Pirla", da bi poslednjih meseci stvari konačno legle na svoje.

Izabrane vesti

U protekloj sezoni Tonali je bio jedan od ključnih faktora Milanovog velikog uspeha. Ne samo što je postigao neke krucijalne golove (sakupio ukupno pet komada i tri asistencije), nego imao izuzetan uticaj na igru Milaneza.

Postao je prilično redovan u reprezentaciji, cena je mu skočila na 50.000.000 evra, postoji čak i neka vrsta javne rasprave i zalaganja da mu se i traka dodeli.

Razgovori o novom ugovoru došli su kao prirodna posledica svega...

S ove distance sećanje na leto 2021. i polemike oko toga treba li Milan da ga otkupi od Breše deluju prilično budalasto. Jer podsetimo, u prvi plah plaćena je samo skupo pozajmica od 10.000.000 evra. A kako se Tonali baš i nije pokazao u prvim mesecima Milan je dugo oklevao.

Na kraju je napravljen sledeći sporazum: Tonali je smanjo sebi platu sa 1.800.000 na 1.200.000 evra, dok su Rosoneri iskeširali Breši dodatnih 6.900.000. Obostrano poverenje i strpljenje tako se izrodilo u pun pogodak.

I onda kao logičan sled i povećanje plate uz novi ugovor. Od danas Sandro Tonali može da računa na 2.500.000 neto po godini.

A verovatno i na kapitensku traku u skorijoj budućnosti.

Tako se rađaju legende...


tagovi

Sandro Tonali

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara