Foto: AFP
Foto: AFP

Sud ublažio kaznu Milanu: Zvonimir Boban kraći za 1.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.10.21. | 21:34

Rosonerima ublažena sankcija

Burni rastanak Zvonimira Bobana i Milana dobio je epilog na sudu, a nakon tužbe bivšeg direktora sud je doneo odluku da su Rosoneri dužni da Hrvatu isplate 5.370.000 evra. Ovakva oduka inicirala je reakciju italijanskog kluba koji je uložio žalbu, a epilog je ublažena kazna za 1.500.000 evra.

Bivši fudbaler je u martu smenjen sa funkcije sportskog direktora, dok je u obrazloženju raskida saradnje bilo šturo navedeno da je do njega došlo iz "opravdanih razloga". Pravi razlog za otkaz koji je uručen Bobanu bio je intervju za Gazetu u kojem je bivši fudbaler osudio činjenicu da nije bio uključen u potencijalni izbor Ralfa Rangnika za trenera Milana što se nije svidelo generalnom direktoru Ivanu Gazidisu.

Izabrane vesti

Prva odluka suda bila je da Milan mora da isplati Bobanu 5.370.000 evra što su rosoneri ispoštovali, ali istovremeno i uložili žalbu posle koje je odluka preinačena te je nekadašnji funkcioner Milana dužan da klubu sa San Sira vrati 1.500.000 evra.

Hrvat je na funkciju sportskog direktora stigao u junu 2019. godine, prethodno napustivši mesto zamenika generalnog sekretara FIFA. Tokom igračke karijere dres Rosonera je nosio od 1991. do 2001. godine i u tom periodu pružio doprinos na putu do titule u Kupu šampiona, kao i do četiri krune u Seriji A.


tagovi

Zvonimir Boban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara