Mijat Gaćinović i Jorgos Masuras (©Reuters, ©AFP)
Mijat Gaćinović i Jorgos Masuras (©Reuters, ©AFP)

Sudar atinskih velikana: AEK 16 mečeva posti protiv crveno-belih iz Pireja

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 10:09

Kup Grčke: Mijat Gaćinović i drugovi pokušaće večeras (19.30) posle četiri i po godine da sruše Olimpijakos u prvom meču polufinala

Zanimljiva sezona u Grčkoj, kako u šampionatu, tako i u Kupu Helena. Tri od četiri velikana ostala su u igri za trofej u najmasovnijem takmičenju. Dok je PAOK favorit u dvomeču sa Lamijom, vatra će biti u duelu atinskih klubova, AEK-a i Olimpijakosa. Prvi duel polufinale igra se večeras (19.30) na novom stadionu Agija Sofija u prestonici Helena.

Oba tima su u odličnoj formi. Žuto-crni su vezali sedam pobeda, dok je ekipa iz Pireja bez poraza od 3. novembra prošle godine i duela sa Nantom u Ligi Evrope (0:2). U grčkim okvirima Olimpijakos je poražen poslednji put na Karaiskakiju od PAOK sredinom oktobra prošle godine. Za AEK neće igrati Rota, Mukudi, Fernandes i Mohamadi. U startnoj postavi naći će se nekadašnji srpski reprezentativac Mijat Gaćinović, a na golu je naše gore list, Cican Stanković, bivši golman Salcburga.

Izabrane vesti

Trener Olimpijakosa Mičel ima dvojicu rovitih igrača i to ključnih, Hamesa Rodrigeza i Korejca Huanga. Kolumbijac će verovatno početi na klupi, dok Huang ima veće šanse da počne utakmicu. Ukoliko ne bude spreman tu je Samaseku kao alternativa. Najveće pretnja po domaćina pretiće od Jorgosa Masurasa i Sedrika Bakambua.

19.30: (2,05) AEK (3,10) Olimpijakos (3,60)

Tradicija je uz Olimpijakos koji nije poražen na poslednjih 16 mečeva protiv gradskog rivala. Poslednji put AEK je dobio crveno-bele 7. oktobra 2018. godine u revanšu četvrtfinala Kupa Grčke. Šampion Helena je pre četiri dana odoleo na Tumbu protiv PAOK-a (nije bilo golova). U prvom delu šampionata niije bilo pogodaka u sudaru atinskh velikana na Karaiskakisu. Zanimljivo da će ovaj duel da sudi crnogorski arbitar Nikola Dabanović.

Revanš je na programu u Pireju 1. ili 2. marta. Ne važi pravilo gola u gostima, pa će u slučaju da posle 180 minuta bude bez pobednika uslediti dva produžetka od po 15 minuta i eventalno jedanaesterci.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

KUP GRČKE – POLUFINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

17.30: (6,00) Lamija (3,60) PAOK (1,55)

19.30: (2,05) AEK (3,10) Olimpijakos (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1GrčkaOlimpijakosAEK AtinaAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara