Sudijski ekspert: Nije bio penal za Partizan, jeste crveni za Zdjelara

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 22:02

Zdravko Jokić pun reči hvale za Srđana Jovanovića...

Ne govori se toliko o suđenju kao nakon nekih ranijih večitih derbija, ali nije da nije bilo posla za stručnog konsultanta Arene sport za arbitražu, nekadašnjeg delioca pravde Zdravka Jokića.

On je prokomentarisao dve situacije koje su izazvale pažnju. Prva se tiče igre rukom Strahinje Erakovića u svom šesnaestercu, a druga crvenog kartona za Sašu Zdjelara u finišu utakmice.

Izabrane vesti

Igrao se 60. minutu kada su igrači Partizana kao po komandi podigli ruke u vazduh, signalizirajući glavnom arbitru Jovanoviću da je bilo nedozvoljene igre pred Zvezdinim golom...

"Srđan je bio u dobroj poziciji, ne može ta situacija da se tumači kao namera. Lopta je iznenada odskočila od zemlje prema ruci Erakovića. Prirodan položaj ruke koji prati kretanje tela. Nikako nije bila namera igrača da udari loptu rukom, već je ona pogodila njega".

Jokić kaže da je srpski internacionalac bio u pravu i u 86. minutu...

"U pitanju je bezobziran start Zdjelara. Bila je brzina, ali se ne vodi računa o protivniku. Pravila kažu da igrač prilikom starta mora da vodi računa o dobrobiti protivnika i da vodi računa koje posledice mogu da budu za protivnika. Mislim da je i ta odluka bila u redu".

Sudijski ekspert ima samo reči hvale za Jovanovića...

"Govorili smo o Srđanu i njegovom uspehu, o proboju u elitnu kategoriju. Večeras smo imali priliku da gledamo kako se vodi utakmica. Kažnjavao je šta treba, puštao je prednosti kad treba, a sve to ne bi mogao da nema znanje i autoritet. Mnogo mu je pomoglo što ima rejting u Evropi, pa igrači imaju poverenje u njega. Nije bio previše autoritativan, nije se nametao, vodio je utakmicu iz drugog plana, ali je usmeravao igru u pravom smeru. Teže je suditi naš derbi nego neku evropsku utakmicu. Treba istaći i pomoćnike, koji su posao odradili gotovo bez greške", zaključio je Zdravko Jokić.


tagovi

Zdravko JokićSrđan Jovanović166. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara