Šumudika i Stanković ©Star Sport
Šumudika i Stanković ©Star Sport

Šumudika potpaljuje atmosferu: Dali su četiri gola iz pet udaraca, da dokažemo da je prvi meč bio nesrećan slučaj

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.08.21. | 22:16

"Igrači moraju da dokažu da su ujedinjena grupa i sunđerom obrišu sve što je bilo. Igraćemo napadački, kako bismo došli do pobede", rekao je trener Kluža

Temperamentni trener Kluža Marijuš Šumudika svestan je da je pred njegovom ekipom prilično težak posao u revanš meču plej-ofa Lige Evrope sa Crvenom zvezdom (četvrtak 20.30, TV Arena Sport), ali smatra da je rezultat iz prve utakmice (0:4) u dobrom meri splet nesrećnih događaja za njegovu ekipu.

Stoga će rumunski šampion za osnovni cilj imati da popravi negativan utisak i napravi dobru podlogu za derbi sa FCSB-om narednog vikenda.

Izabrane vesti

"Šta nam preostaje nego da dokažemo da je prvi meč bio nesrećan slučaj? Moramo to dokazati, da bismo došli do napretka i ostvarili pozitivan rezultat. Moramo dokazati da to nije prava razlika između Kluža i Crvene zvezde", rekao je Šumudika.

Mnogo se proteklih dana pričalo o lošoj atmosferi u svlčaionici rununskog šampiona, smeni trenera,

"Igrači moraju da dokažu da su ujedinjena grupa i sunđerom obrišu sve što je bilo. Igraćemo napadački, kako bismo došli do pobede. Isto kao i do sada".

Šumudika je potom pokušao da objasni težak poraz.

"U prvom meču smo grešili, napravili smo neke direktne greške. Razlika među nama nije četiri gola, to je bilo previše. Imali su pet udaraca prema našem golu i postigli četiri gola".

Kluž u svakom slučaju ima obezbeđenu Ligu konferencija. Drugih timova iz Rumunije više nema na evrosceni.

"Mi smo jedini tim koji je ostao u Evropi, bez ikakve ironije prema drugima. U obavezi smo da izađemo na teren i damo sve od sebe. Želeo bih da izađem uzdignute glave i dokažem da Rumunija nije na tako nismkom nivou. Ovo će biti naš 15. meč ove sezone, mi smo tim sa najviše odigranih utakmica u Evropi. Sve to u 45 dana. Igrali smo na svaka tri dana, nije lako, putovali smo, igrali utakmice, vraćali se i ponovo igrali. Ponosan sam što smo tu gde jesmo, što smo jedini u Evropi i jedini sa maksimalnim brojem bodova u domaćem prvenstvu", zaključio je Šumudika.


tagovi

Marijuš Šumudika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara