Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport
Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport

ZVEZDA - TIM ZA KLUŽ: Pankov se vraća u startnih 11, mala dilema samo na desnom beku

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 20:54

Ipak, prednost bi trebalo da dobije Marko Gobeljić

Ogroman korak ka grupnoj fazi Lige Evrope je napravljen u prvom meču, sada je ostala potvrda. Ne samo plasmana, već i kompletnog pozitivnog utiska sa kojim je sastav Dejana Stankovića otputovao u Kluž. Temperamentni strateg je na stadionu Rajko Mitić pogodio sa ekipom i sistemom igre, pa stoga neće praviti ni prevelike izmene u sutrašnjem revanšu (20.30, TV Arena Sport). Potrebe za bilo kakvim eksperimentima nema, niti im je mesto u ovom trenutku, pa će se crveno-beli pokušati da na pravi način stave pečat na ovogodišnje kvalifikacije.

Tim koji je doneo veliku pobedu u Beogradu pretpreće samo jednu izmenu. I to prinudnu. Miloš Degenek je prvu utakmicu završio u 67. minutu zbog povrede zadnje lože. Ona srećom po iskusnog defanzivca nije bila teže prirode, ali je štoper crveno-belih još uvek rovit, pa stručni štab neće žuriti sa njegovim preranim povratkom na teren i rizikovati moguće pogoršanje trenutnog stanja.

Izabrane vesti

Njegovo mesto zauzeće Radovan Pankov, koji je bio starter na početku sezone, ali je Degenek od revanša sa Šerifom u Tiraspolju zauzeo mesto u liniji ispred neprikosnovenog Milana Borjana. Nekadašnji igrač Vojvodine u prednosti je u odnosu na Srđana Babića i biće izbor Dejana Stankovića za meč u Klužu. Problema sa povredom imao je i Aleksandar Dragović, ali će se komadant Zvezdine odbrane izvesno naći u startnih 11 na sutrašnjem meču.

Mala dilema, kao praktično i uvek od početka sezone, prisutna je na poziciji desnog beka. Marko Gobeljić je odradio dobar defanzivni posao u prvom meču, dobro se nosio sa neugodnim Klaudijom Pertilom i pošteno mu zatvorio put kraj aut-linije. Milan Gajić je odigrao dobar meč protiv TSC-a u prvenstvu i otežao Stankoviću izbor za ovu utakmicu, ali bi na kraju ipak trebalo da prevagne ta defanzivna strana, pa je izvesnije da će se u startnih 11 naći Marko Gobeljić. Na levoj strani odbrane je naravno Milan Rodić, koji je bez problema odradio posao u prvom meču i očekuje se da će biti na visini zadatka i u revanšu.

(2,85) KLUŽ (3,20) CRVENA ZVEZDA (2,55)

Seku Sanogo je odigrao najbolji meč u sezoni pre osam dana i pokazao da je jedan od najboljih igrača ovog tima, pa je njegovo odsustvo sa terena nezamislivo u trenutku kada treba da se potvrdi plasman u grupnu fazu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Gelor Kanga nije blistao u prvom meču, ali je još uvek neprikosnoven u ulozi plejmejkera u Zvezdinom timu. Ipak, Stankovića sigurno raduje napredak koji je Nenad Krstičić demonstrirao na delu protiv TSC-a, pa bi iskusni vezista postepeno mogao da dobija sve značajniju ulogu u timu.

O važnosti koju za ekipu imaju Zvezdini majstori Mirko Ivanić i Aleksandar Katai je izlišno pričati, pa su njihova mesta u evropskim utakmicama zacementirana. Slično deluje i trenutni status Milana Pavkova, koji je definitivno preuzeo mesto prvog špica i tu će biti i u revanšu. U situaciji kada je povređen Filipo Falko, nema nikakve dileme ni kada je u pitanju mesto na desnom boku u navali. Ipak, i da je Italijan potpuno spreman, pitanje je da li bi zaigrao pre Mohameda el Fardu Bena. Tihi napadač sa Komora strpljivo je sačekao svoju novu šansu, značajno je podigao formu, što je krunisao golom i sa dve asistencije u prvoj utakmici.

Dakle, Crvena zvezda će nastupiti u sledećem sastavu: Borjan - Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Pavkov.



tagovi

Dejan StanojevićRadovan PankovMiloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara