Superkup Španije postaje prava fudbalska žurka: Fajnal for van zemlje odlučuje o trofeju

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.02.19. | 12:28

Promene u organizaciji do sada prilično neinteresantnog takmičenja

Nešto što je do sada bilo karakteristično isključivo za košarkaška nadmetanja, sada ćemo imati priliku da gledamo u španskom fudbalu. Predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza, Luis Rubijales, najavio je da će počev od naredne sezone doći do velikih promena u borbi za trofej Superkupa.

Fajnal for – upravo to je rešenje koje je ponudio Centar za izvrsnost u suđenju zajedno u saradnji sa Uefom, Fifom i Fudbalskim savezom Španije. Turnir neće biti odigran u najvećoj zemlji na Iberijskom poluostrvu, već na neutralnoj lokaciji u nekoj drugoj državi, čime će biti napravljen sjajan uvod u početak nove sezone u Primeri

Izabrane vesti

Ulaznice za učešće na ovom turniru obezbediće dva prvoplasirana tima na kraju ove sezone španskog fudbalskog šampionata, kao i finalisti Kupa kralja. Ukoliko se u finalu kupa eventualno nađu ekipe koje su plasman obezbedile preko njihove pozicije u Primeri, onda će preostala mesta popuniti treći, odnosno četvrti tim iz španskog prvenstva.

Tokom trajanja turnira biće odigrana tri meča - dva polufinalna susreta i finale, pošto prvobitni plan ne uključuje odigravanje utakmice za treće mesto. Sve će, međutim, biti utančano i potvrđeno na sednici Fudbalskog saveza u aprilu.

Termin odigravanja je već određen, pa će najbolji španski timovi odmeriti snage nedelju dana pre početka prvenstva. Biće to odlična prilika da ekipe vide gde se nalaze pred sam start, a predsednik Rubijales očekuje pravi praznik fudbala. Smatra da će sama činjenica što se tri izuzetno kvalitetna meča igraju u tako kratkom vremenskom periodu na jednom mestu dovesti do povećanja interesovanja za Superkup.

Još jedna novina koju Španci uvode jeste i stvaranje Centra za izvrsnost u suđenju, koji je od samog starta uključen u planiranje i organizaciju ovog turnira. Ovaj centar će omogućiti sudijama iz čitavog sveta da dobiju neophodnu obuku za korišćenje VAR sistema koji je od ove sezone uveliko prisutan u La Ligi. Bio bi ovo veliki korak i benefit za sve, pošto su kroz ovaj centar već prošli brojni arbitri iz Rusije i Meksika.

Foto: Reuters


tagovi

Superkup Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara