Nenad Lalatović (©Star sport)
Nenad Lalatović (©Star sport)

Superliga: Davljenici nikad nisu bili opasniji! Voša na "klizavoj" Banjici, Bačka više nema pravo na kiks

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:19

Za pojedine klubove ovih sedmica se rešava status u najkvalitetnijem rangu Srbije

U superligaškom kolu večitog derbija, iako će glavnu pažnju privući duel u Ljutice Bogdana, uzbuđenja neće izostati ni na drugim terenima širom Srbije, a već po praksi posebnu neizvesnost sa sobom će nostiti susreti klubova koji se bore za opstanak.

OFK Bačka je bodom na gostovanju Javoru pokvarila planove rivala, ali i nastavila put ka nižem rangu s obzirom na to da sa 16 osvojenih bodova zaostaje čak 18 bodova u odnosu na prvi tim iznad crte. Pozicija u kojoj se nalazi povratnik u elitu mogla bi da bude još beznadežnija posle predstojećeg kola, s obzirom na to da će gost fenjeraša biti Radnik, ekipa koja u aktuelnoj sezoni beleži odlične rezultate.

Izabrane vesti

"Igramo sa ekipom koja je svojim trenutnim položajem u jako lošoj situaciji na tabeli, ali dolaskom kolege Kuljića promenili su formaciju, igraju bolje, čvršće, igraju direktan fudbal. Fizički su dosta jaki, i u odbrani i u napadu, za tu visinu su jako pokretljivi i jaki u prekidima. Igraju kod kuće, nemaju šta da izgube. Sad su odigrali jednu odličnu utakmicu protiv Javora i mislim da su podigli samopouzdanje. Nijedna ekipa osim Partizana ih nije nadigrala tamo, svi su se namučili na gostovanju u Bačkoj Palanci. Sve to nam govori da nas čeka jako težak posao. Što se nas tiče, mi trenutno imamo kadrovskih problema, između ostalog veliki je hendikep povreda kapitena Stevanovića na prošloj utakmici, no nadamo se bržem oporavku. Subotić se požalio na zdravstveno stanje, ali sa druge strane Oreščanin polako hvata ritam", ocenio je strateg Surduličana Slavoljub Đorđević.

14.00: (2,95) OFK Bačka (3,25) Radnik (2,45)

Jednu od poslednjih prilika da snove održi realnim danas će imati Zlatibor, koji će dočekati direktnog konkurenta Inđiju. Međutim, četiri poraza u nizu nisu forma koja obećava čudo domaćina, posebno ukoliko se uzme u obzir da su gosti pobedama nad Novim Pazarom i Radom potvrdili da imaju kvalitet da se bore za mesto izvan opasne zone.

Upravo Rad, koji je seriju dobrih rezultata prekinuo porazom u Inđiji (1:0), će se naći pred posebno teškim zadatkom da zaustavi Vojvodinu. Novosađani su posle niza spoticanja na početku prolećne sezone uspostavili ritam i osvojili 10 bodova u prethodna četiri kola, pa je sve izvesnije da je kriza sada već prošlost za Staru damu.

"Ne postoje više utakmice koje se mogu okarakterisati kao lake, a to svakako nije ni susret s Radom koji je pred nama. Beograđani se bore za opstanak. Posle nimalo lake pobede nad Novim Pazarom mi na Banjicu odlazimo rasterećeni, ali i svesni činjenice da je teško savladati timove koji se bore za goli superligaški život. Igraju bolje nego jesenas, jer su se pojačali iskusnim igračima, poput napadača Kaluđerovića, golmana Kahrimana ili štopera Trninića. Da je igrao ovako u prvom delu prvenstva, Rad bi danas sigurno bio izvan borbe za opstanak. Upravo zbog toga i kažem da je pred nama veoma teška utakmica, ali je sigurno i to da ćemo u nju da uđemo bez bilo kakvih kalkulacija i sa izraženom željom da osvojimo bodove. Ne želimo da dopustimo nikakvo iznenađenje, hoćemo da osvojimo treće mesto u Superligi, pa su nam bodovi sa Banjice od velike važnosti. Postoji mogućnost da tamo teren neće biti u najboljem stanju, ali u tome ne tražimo nikakav alibi, jer kakav bude nama, takav će biti i domaćinu", rekao je Vidak Bratić, pomoćnik trenera Vojvodine Nenada Lalatovića.

14.00: (4,20) Rad (3,40) Vojvodina (1,93)

Takođe, do dragocenih bodova u borbi za opstanak na gostovanjima će pokušati da stignu Napredak i Javor, koji 30. kolo dočekuju sa nadom da bi Metalac i Radnički mogli da se opuste usled činjenice da nemaju rezultatski imperativ pred sobom.

SUPERLIGA - 30. KOLO

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 26pen, 60/

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

/Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76/

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

/Šapić 90+2/

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

/Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65/

Sreda

14.00: (2,95) OFK Bačka (3,25) Radnik (2,45)

14.00: (2,50) Metalac (3,10) Javor (3,00)

14.00: (4,20) Rad (3,40) Vojvodina (1,93)

14.00: (1,78) Radnički (3,50) Napredak (4,90)

14.00: (2,10) Zlatibor (3,10) Inđija (3,90)

18.00: (2,40) Crvena zvezda (3,20) Partizan (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaFK VojvodinaOFK BačkaRadnikMetalacJavorZlatibor ČajetinaInđijaRadnički NišNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara