Marko Docić, © Star sport
Marko Docić, © Star sport

Superligaška pijaca: Uprava Partizana zvala Čuku za Docića, Zvezdino dete prešlo u TSC

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.07.20. | 10:13

Kasalica napustio Banjicu, golman Živković brani Napredak, Tomislav Pajović u Kolubari, korona u Subotici

O prvom pojačanju Partizana Makiju Banjaku, te potencijalnom novaliji Crvene zvezde Ogeniju Onaziju mogli ste da čitate iz ugla Branka Ilića i Luisa Ibanjeza, a osim večitih rivala aktivni su i ostali superligaški, pošto svako želi što pre da prekomponuje tim i spremno dočeka početak naredne sezone, zakazane za 1. avgust.

Kad se lopta ponovo u Srbiji zakotrlja možda na Banovom brdu neće biti Marka Docića. Jedan od proverenijih igrača na ovdašnjoj scenI već godinu dana je na meti Partizana, međutim, kockice oko angažmana zadnjeg veznog nikako da se slože. Prvi uslov jeste da se oslobodi mesto u igračkom kadru Parnog valjak, u prevodu da klub napusti Aleksandar Šćekić, tek kad se to desi kapiten Čukaričkog će moći da promeni sredinu. Kako ima nagoveštaja da bi reprezentativac Crne Gore opet mogao u inostranstvo, tako se otvara prostor za Docića, pa je prema informacijama Sportskog žurnala uprava crno-belih već kontaktirala Dragana Obradovića, prvog čoveka kluba sa Banovog brda. Doduše, on nije lak pregovarač, pritom drži cenu za jednog od svojih ponajboljih igrača, TE ni realizacija transfera ne izgleda izvesno u ovom trenutku, ali – kuva se.

Izabrane vesti

Što se Čuke tiče, napadač Dilan Ortiz ostaje na pozajmici iz Atletiko Nasionala. Sigurno do kraja kalendarske godine, a na Banovom brdu veruju i da će ga imati na raspolaganju tokom cele sezone. U posao sa Kolumbijcima ubačena je klauzula da Čukarički može da ga otkupi ukoliko 20-godišnji špic zadovolji kriterijume Aleksandra Veselinovića.

Zanimljiva vest stiže iz Bačke Topole. Hit minulog prvenstva, TSC je angažovao dete Crvene zvezde Edvina Elevena. Njemu je istekao omladinski staž na Markani, proletos je igrao za Grafičar, a u narednoj sezoni će za klub koji je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Drago mi je što sam prešao u klub kao što je TSC, mislim na fenomenalnu ekipu i sjajne uslove. Sad ću moći još više da napradujem pored Zoltana Saba i pomoćnika, kao i fantastičnih saigrača“, rekao je za Žurnal Eleven, koji se tako pridružio ofanzivnog vezisti Ajaksa Damjanu Dostaniću i golmanu Nikoli Bursaću.

Filip Kasalica, © MN PressFilip Kasalica, © MN Press

Što se tiče Rada, Banjicu je napustio iskusni napadač Filip Kasalica.

Nisam našao zajednički jezik sa upravom i odlučili smo da se raziđemo. Proveo sam dve prelepe godine na Banjici, Rad će mi ostati u najlepšem sećanu. Ne planiram još da se penzionišem, ima poziva klubova, ali još uvek ne zvaničnih ponuda. Prioritet je odlazak u inostranstvo, ali sam svestan da imam 32 godine i da prednost imaju mlađi. Ako ne bude stranog angažmana, ostaću u Srbiji“, pojasnio je Žurnalu nekadašnji špic OFK Beogrda, Slobode, Crvene zvezde i Napretka.

Aktivan je i Javor. Ranije je doveo Vladimira Otaševića (Spartak) i Nikolu Tričkovića (Mladost) i Vladimira Šćepanovića (Proleter Novi Sad), a sada i Marka Jevtića, koji je minule sezone odigrao 14 utakmica za Mačvu na poziciji štopera.

Srđan Dimitrov i Luka Čermelj će najverovatnije karijere nastaviti van granica Srbije i otuda se nisu pojavili na prozivci Inđije, dok su se Stefan Purtić i Ognjen Krasić, posle zapaženih igara, vratili u Voždovac, koji ih je tokom prolećnog dela minule sezone pozajmiio klubu iz Srema.

Napredak je doveo iskusnog golmana Mladena Živkovića, koji iza sebe ima bogatu superligašku karijeru (Novi Pazar, Radnički Niš, Rad, Mladost, Mačva), a od vesti podno Bagdale izdvajamo i da se iskusni štoper Tomislav Pajović rastao sa Kruševljanima i u narednoj sezoni će biti stub odbrane prvoligaša Kolubare.

Za kraj: Spartak je počeo pripreme bez Davida Dunđerskog, Vladana Vidakovića i Branimira Jočića. Kod sve trojice utvrđeno je prisustvo virusa korona, poslati su u izolaciju, iz kluba kažu da se dobro osećaju i da će se kad nalazi na testu budu negativni priključiti ekipi na Zlatiboru.


tagovi

Marko DocićMladen ŽivkovićTomislav PajovićSrđan DimitrovFilip Kasalica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara