Supermediko

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.11.18. | 17:21

Angažovanje medicinskih službi u dosad neverovatnom broju

Najveća utakmica na svetu i verovatno najluđe finale u fudbalskoj istoriji imaće dosad neviđenu podršku medicinskih službi! 

Za predstojeći Superklasiko (subota, 21.00) uprava River Plejta organizovala je rekordni broj medicinskih radnika koji će naći na i oko stadiona, sve sa ciljem da se nađu onima kojima je pomoć neophodna. Zato smo ovom poduhvatu nadenuli ime - Supermediko. 

Izabrane vesti

Prema dosad objavljenim informacijama, biće to najveći broj medicinskih radnika angažovanih za jednu utakmicu u istoriji argentinskog fudbala. Možda čak i svetskog, ali to ne možemo da tvrdimo. U brojkama to izgleda ovako – devet ambulantnih kola, 24 medicinskih punktova, 35 doktora, 17 medicinskih sestara i 45 nosila, uz ljude koji će biti zaduženi da pacijente odnesu do određene tačke! Takođe, na stadionu će biti raspoređeni i medicinski radnici stručni za rad sa defibrilatorima, u slučaju da nekom srce zastane...

Od pomenutih devet ambulantnih vozila, po jedno biće raspoređeno na obe strane terena, kako bi ispunila zahteve igrača, ukoliko bude potrebe.

Cela operacija organizovana je uz podršku gradskih vlasti i dogovora sa medicinskim centrima u Buenos Ajresu.

O razlozima nema ni potrebe da govorimo. Dovoljno je setiti se kako je izgledao prvi meč na čuvenoj Bombonjeri...

Foto: Shutterstock


tagovi

River PlejtBoka juniorsSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara