Hakan Čalhanoglu i Džengiz Under (Reuters)
Hakan Čalhanoglu i Džengiz Under (Reuters)

Šuplje ruke turskog golmana: Primio gol sa 30 metara, situaciju korigovali Čalhanoglu i Under (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 20:29

Turci savladali Čehe u prijateljskom duelu u Gazijantepu - 2:1

Domk 32 reprezentacije kao zapete puške čekaju početak Svetskog prvenstva do kojeg je ostalo manje od 24 sata, one što nisu uspele da se domognu vize za Katar uglavnom se bave loptanjem na prijateljskom nivou. Tako je reprezentacija Češke gostovala Turskoj u Gazijantepu u kojem je, osim što je nadigrana, doživela i treći uzastopni poraz u međusobnim duelima - 2:1.

Desnokrilni fudbaler Marselja Džengiz Under je sa dve asistencije bio arhitekta trijuma ekipe koju sa klupe predvodi Štefan Kunc. Posle pola sata igre spojio je sa golom napadača Hetafea Enesa Unala koji je u 31. nastupu postigao četvrti gol za državni tim. Turci su bili agilniji, konkretniji, ali su u uvodnih desetak minuta drugog dela dozvolili izjednačenje.

Izabrane vesti

Naime, od jednog, naizgled bezopasnog udarca Černija sa gotovo 30 metara, mladi golman Rena Dogan Alemdar napravio je probleme svom timu. Umesto da to bude lagano hvatanje lopte, ona mu se izmigoljila iz ruku i na volšeban način završila u mreži.

Međutim, novonastalu situaciju su do isteka 70. minuta uspeli da koriguju Under i Hakan Čalhanoglu. Igrač Marselja je ponovo pokazao da je izuzetno raspoložen za fudbalski ples. Prošetao se kroz šesnaesterac gostiju, uposlio saigrača, a Čalhanoglu na golu može da zahvali golmanu Tomašu Koubeku koji je vrlo loše pokrio bliži ugao, jedino mesto gde je lopta mogla da prođe.

Neke stvari se ne menjaju u duelima ove dve selekcije. Bio im je ovo šesti okršaj od 2010. godine i na svakom od njih palo je ili dva, ili tri gola.

PRVI GOL TURSKE POGLEDAJTE OVDE.

GOL ČEŠKE POGLEDAJTE OVDE.

DRUGI GOL TURSKE POGLEDAJTE OVDE.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Turskereprezentacija TurskeFudbalska reprezentacija Češkereprezentacija ČeškePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara