Dejvid Blicer (AFP)
Dejvid Blicer (AFP)

Suvlasnik Kristal Palasa širi svoju sportsku imperiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.12.21. | 15:31

Blicer blizu preuzimanja 35 odsto akcija MLB franšize iz Klivlenda

Dejvid Blicer, jedan od tri suvlasnika Kristala Palaca u koji je kročio 2014. godine rešio je da svoju sporstku imperiju proširi i na MLB teritoriju. Prema pisanju američkih medija, diplomac jednog od najcenjenijih fakulteta u SAD, Pensilvanija, blizu je preuzimanja 35 odsto akcija Klivlend Gardijansa.

Ako je nekome nepoznato "prezime" bejzbol tima iz Ohaja, to je zato što je donedavno bilo Indijans. Ali, na talasu novih trendova da se iz američkog sporta povlače nazivi koji oslikavaju neku od etničkih grupa, Indijans su po završetku sezone su postali Gardijans.

Izabrane vesti

Bliceru je ovo jedan u nizu uspešnih finansijskih izleta u američki profesionalni sport.

Pre deset godina je sa grupom priverdnika okupljenih u investicioni fond Apolo, na čelu sa njegovim prijateljem Džošom Herisom postao suvlasnik NBA tima iz Filadelfije. Dve godine kasnije su kupili NHL franšizu Nju Džersi Devils. U međuvremenu je Blicer postao i akcionar filijale MLB tima Njujork Jenkisa u MiLB ligi, te uz pomenuti Kristal Palas i fudbalskih klubova Augzburg iz nemačke Bundeslige, Beveren iz belgijske elitne divizije i Alkorkorn koji se takmiči u španskoj Segundi.



tagovi

Kristal PalasMLBNHLMLBBundesligaPremijer ligaSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara