Sandro Švarc (©AFP)
Sandro Švarc (©AFP)

Švarcovi Policajci sa dva stimulansa pred Ahmat

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 15:26

Dinamo Moskva dočekuje tim iz Groznog na otvaranju 25. kola Premijer lige Rusije, a potencijalna pobeda ga poravnava sa Zenitom

Dinamo iz Moskve, jedini pravi konkurent Zenita u borbi za titulu, sastaje se sa Ahmatom na otvaranju 25. kola Premijer lige Rusije. Policajci su jedan od retkih poraza u sezoni pretrpeli baš od rivala iz Groznog i imaće dodatni motiv.

Za pulene Sandra Švarca osveta je jedan od stimulansa i izazova. Prvo, plavo-beli još nisu pobedili na svom terenu u 2022. godini u okviru šampionata. Drugo, u slučaju trijumfa, Dinamo će ponovo biti izjednačen na vrhu sa Zenitom, koji će igrati dan kasnije sa Uralom.

Izabrane vesti

Policajci su u poslednjem kolu u samoj završnici odneli pobedu iz Nižnjeg Novgoroda zahvaljujući fenomenalnom prodoru Giljermea Varele i autogolu Kirila Gocuka. Deveta ovosezonska pobeda u gostima omogućila je plavo-belima da se od trećeplasiranog CSKA odlepe na šest koraka i nastave da jure vodeći Zenit.

Posle diskvalifikacije, Fabijan Balbuena bi mogao da se vrati u tim, iako je Saba Sazonov, koji ga je zamenio, odlično odigrao u Nižnjem. Zahvaljujući samouverenim akcijama odbrane, Dinamo je već dva puta uzastopno ostavio netaknutu mrežu, čiju važnost je istakao i trener Sandro Švarc.

"Dva kola zaredom nismo primili gol i to je veoma važan faktor. Izuzetno smo zadovoljni time. Sada treba da nastavimo u istom duhu. Fokusirani smo na predstojeći susret protiv Ahmata, u kome ćemo morati da osvojimo tri boda pred našim navijačima", ocenio je Švarc.

18.30: (1,73) Dinamo (3,60) Ahmat (5,10)

Nekadašnji kormilar Majnca u Rusiji je godinu i po dana. Nedavno nije poklekao pred pritiskom iz domovine da napusti Dinamo, za razliku od Danijela Farkea koji je otišao iz Krasnodara i Markusa Gizdola koji je raskinuo ugovor sa Lokomotivom.

"Mogu da kažem da su pobede u Premijer ligi Rusije prilično teške. Nije lako probiti odbrane timova. Mislim da je za ovih 18 meseci Dinamo napravio veliki napredak, vidi se razvoj tima", dodao je Švarc.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Ahmat, naprotiv, ne može da se pohvali jakom odbrambenom linijom. Posle uspeha u uvodnom susretu godine sa Ufom, ekipa iz Groznog je bez slavlja na pet mečeva. Ovo je posebno posledica povreda Rizvana Utijeva, Zorana Nižića i Vitalija Liscova. U poslednja dva kola, trener Andrej Talalaev je čak morao da prebaci desnog beka Marata Bistrova u centar odbrane.

U napadu, kormilar zeleno-belih takođe eksperimentiše u poslednje vreme, koristeći nominalnog defanzivnog veznog Aleksandra Trošečkina kao centarfora, koji je već dva puta postigao gol od početka godine.

U ovom kolu, Talalajev će takođe morati da improvizuje jer na raspolaganju neće imati glavnog defanzivnog veznog Antona Šveca i ofanzivca Danila Utkina, najboljeg strelca tima ove sezone sa osam golova. Obojica će propustiti meč zbog žutih kartona. Uprkos gubicima, ekipa iz Groznog čiji je standardni član srpski bek Miroslav Bogosavac i dalje se oslanja na aktivan pritisak i brzi prelazak iz odbrane u napad.

RUSIJA 1 - 25. KOLO

Petak

18.30: (1,73) Dinamo (3,60) Ahmat (5,10)

Subota

13.00: (4,20) Ufa (3,40) CSKA (1,92)

15.30: (1,23) Zenit (6,50) Ural (12,0)

18.00: (1,40) Spartak (4,50) Rubin (8,50)

Nedelja

13.00: (3,10) Arsenal Tula (3,10) Rostov (2,45)

15.30: (1,70) Krila Sovjetov (3,70) Krasnodar (5,20)

15.30: (1,85) Soči (3,50) Lokomotiva (4,40)

18.00: (2,65) Nižnji Novgorod (3,05) Himki (2,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Dinamo MoskvaAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara