Markus Tiram (©Reuters)
Markus Tiram (©Reuters)

Sve duža lista zainteresovanih za Tirama: Inter viđen kao favorit, u trci su Junajted i Vila

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.12.22. | 20:35

Njukasl od ranije bacio oko, Borusija želi da uzme bar nešto na ime obeštećenja

Ne može se reći da je imao ogroman uticaj na igru Francuske tokom Svetskog prvenstva u Kataru, ali Markus Tiram je svaki minut tokom svog prvog pojavljivanja na najvećoj reprezentativnoj smotri iskoristio da pokaže od kakvog je materijala satkan i da u njemu ima potencijala za još veće domete. Kao dete čuvenog defanzivca Lilijana svakako je sačinjen od najfinijeg fudbalskog materijala, a talenat odavno nije sporan.

Posle dosadašnje klupske sezone koja se definitivno može okarakterisati kao najbolja u njegovoj karijeri, formu života prebacio je na dres Francuske pa je upisao dve asistencije i bio jedan od džokera Didijea Dešana. U finalu sa Argentinom prokrvio je Francusku svojim ulaskom pred kraj poluvremena zajedno sa Kolo Muanijem, mada to na kraju nije dalo željeni rezultat pošto je Argentina ipak osvojila Zlatni globus.

Izabrane vesti

22. januar, 17.30: (2,90) Menhengladbah (3,40) Leverkuzen (2,40)

Tiram je svakako za svojih 146 minuta na terenu učinio da se uveća lista zainteresovanih klubova. Posle Njukasla koji je atakovao još prošlog meseca, za krilnog napadača Borusije Menhengladbah se u međuvremenu uključili Bajern i Inter, a odnedavno Mančester junajted i Aston Vila. Nerazuri su čak viđeni i kao favoriti za potpis momka rođenog u Parmi. Čak su se brojni mediji po Italiji uhvatili za njegovu prepisku sa Valentinom Lacarom, inače fudbalerom Intera na pozajmici u Torinu, gde mu je ovaj u jednom trenutku napisao: "Ci vediamo presto" iliti "Vidimo se uskoro". Upravo su ovaj deo poruke napisan na italijanskom jeziku mnogi videli kao Lacarovu skrivenu poruku javnosti da će Tiram karijeru nastaviti u Italiji i to baš u Interu.

Junajted i Vila su takođe počeli da opipavaju puls. Jasno je svima da će Tiram otići iz Borusije, samo je pitanje gde i kada? U Menhengladbahu su se pomirili sa sudbinom i da će ostati bez ponajboljeg igrača koji uporno odbija da produži ugovor. Isti mu ističe narednog leta, što znači da je od januara već slobodan da samostalno pregovara sa potencijalnim poslodavcima oko ugovora, bez dozvole matičnog kluba. Borusija gubi Tirama svakako, zato je klub navodno spreman da čak unovči njegove dobre igre i bar nešto zaradi ove zime. Pominje se suma od 10.000.000 evra koja je u današnje vreme simbolična.

Ipak, mnogi smatraju da će Tiram ostati do leta, odnosno da će to biti i želja pre svih Intera koji bi voleo da ga prigrabi bez nekih finansijskih izdataka. Opet, ni šest meseci čekanja neće napraviti preteranu razliku. Sada bi klima mogla da se promeni ako Junajted, Vila ili Njukasl budu krenuli agresivno po njegov potpis. Tu bi Inter mogao da izgubi trku zbog novca, mada i dalje obavešteni izvori smatraju da vicešampion Italije ima najveće šanse da uzme brzonogog ofanzivca.

Ne treba zaboraviti ni Bajern koji jeste tih, ali je u Nemačkoj odavno bez premca i kada nekog želi, od konkurencije ga otme bez mnogo razmišljanja.


tagovi

Markus TiramBorusija MenhengladbahInterZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara