Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Njukasl spremio 50.000.000 evra za Kvaracheliju, Napoli nije ni za pregovore

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 19:13

“Nema šanse da će otići“, jasno poručio direktor Kristijano Đuntoli

Mundijal u Kataru je gotov, sada dolazi onaj deo godine kada će glavna tema uz sve sporstke događaje biti dešavanja na transfer pijaci. Dok mi čekamo da vidimo hoće li i ko od naših fudbalera menjati sredinu ove zime, već sada je jasno da bi među glavnim metama klubova mogao da bude Hviča Kvarachelija.

Momak koji je već u svojoj prvoj sezoni u Napoliju naterao mnoge da mu prikače nadimak "Kvaradona" poredeći ga delimično i sa neponovljivim Dijegom Maradonom, doveo je do toga da se njegova vrednost višestruko uveća za samo nekoliko meseci. Od transfera iz Dinamo Batumija letos za 10.000.000 evra, reprezentativac Gruzije je posle zbirno osam golova i deset asistencija u Seriji A i Ligi šampiona stigao do toga da Njukasl sprema 50.000.000 evra za njegove usluge i želi ga kao kapitalno pojačanje već ove zime.

Izabrane vesti

4. januar, 20.45: (2,30) Inter (3,50) Napoli (3,25)

Međutim, šanse da se tako nešto zaista dogode su, bar slušajući glasove iz Napulja, praktično nepostojeće. Nedugo pošto je objavljena inicijalna vest o interesovanju sa Sent Džejms Parka, oglasio se direktor Napolija Kristijano Đuntoli koji je kategorički odbacio mogućnost da Kvarachelija zaista ode.

“Apsolutno nema nikakve šanse da ode, bez obzira na to kolika ponuda stigne na sto“, poručio je Đuntoli preko zvaničnog klupskog sajta.

Interesovanje za Gruzina koji je pokorio Italiju preko noći ne završava se samo na Njukaslu. Naime, italijanska štampa piše da njegove igre prate skauti Čelsija, Mančester Sitija, Liverpula, Totenhema i još nekoliko klubova iz Evrope.

Napoli se nalazi u savršenoj poziciji. Kvarachelijina cena raste, a ugovorom je vezan za klub čak do juna 2027. godine. I još nema otkupne klauzule, što znači da ne postoji nikakva granica u nadmetanju klubova.


tagovi

Hviča KvarachelijaNapoliZimski prelazni rok 2023Njukasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara