Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Sve je spremno za slavlje u zelenom delu Sao Paula: Palmeiras na bod do odbrane trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 00:26

Brazilska Serija A: Verdao pobedio šampiona Južne Amerike Fluminensa sa 1:0 golom Brena Lopesa i u četvrtak ujutru igra za titulu u Belo Orizonteu protiv Kruzeira. Čak i s porazom četa Abela Fereire 99 odsto biće novi-stari prvak

Nije gotova, ali je blizu. Ako se u četvrtak ujutru ne dogodi čudo, kada se igraju utakmice poslednjeg kola Brazileiraa, Palmeiras će da odbrani titulu. Matematičiki je veoma blizu šampionskog pehara, fali mu bod, mada i u slučaju poraza od Kruzeira, koji je obezbedio opstanak, slaviće se u zelenom delu najvećeg grada u Brazilu.

Palmeiras je pobedio na svom terenu šampiona Južne Amerike Flumeinse sa 1:0 golom Brena Lopesa. Radi se o napadaču, godinama džokeru portugalskog stručnjaka Abela Fereira. Njegov pogodak početkom 2021. godine na Marakani u osmom minutu sudijske nadoknade u finalu Kopa Libertadores protiv Santosa otvorio je trijumfalnu seriju Verdao, žetvu trofeja.

Izabrane vesti

Posle dve vezane krune najboljeg tima na Zelenom kontinentu, sad je blizu da bude dvostruki uzastopni šampion u zemlji fudbala. U Brazilu, u slučaju istog broja bodova, odlučuje broj pobeda. Palmeiras ima tri boda više od Atletiko Mineira i Flamenga, jedinih konkurenata za krunu. Tim iz Sao Paula ima velike šanse za titulu iako izgubi u poslednjih 90 minuta sezone.

Ako rivali slave u poslednjih 90 minuta šampionata, onda bi tri tima imala po 69 bodova i po 20 trijumfa. Sledeći kriterijum je gol-razlika, a ona je na strani branioca titule koji je sada na +31, Atletiko Mineiro ima +23 i jedini realne šanse da pretekne lidera, a Flamengo skoro da je bez šanse jer ima samo +15.

Matematika nije, ali 99 odsto Palmeiras je novi-stari šampion. Šampion Brazila nije briljirao na krcatom stadionu. Postigao je jedan gol, dva su poništena posle VAR intervencija. Fluzao je završio sa igračem manje posle grubog starta Žustena u 55. minutu. Imali su fubaleir Palmeirasa bolje šanse u nastavku, ali nije se više mreža tresla. Breno je još jednom bio junak.

Atletiko je ostao u trci za krunom posle pobede nad Sao Paulom sa 2:1 u nedelju ujutu, dok je Flamengo slavio na Marakani sa 2:1, ali samo čudo i neka „ludačka“ pobeda sa dvocifrenom razlikom u poslednjem protiv Sao Paula na Morumbiju ga vodi do titule. Trikolorima taj meč ništa ne znači, ali sigurno neče imati popusta za ljuoig rivala iz Rija.

Botafogo, najveći tragičar Serije A, koji je očajnim drugim delom sezone izgubio dvocifrenu prednost, više nema ni teoretske šanse za titulom jer je igrao bez golova u Rio de Žaneiru protiv Kruzeira.

Ključa i na dnu. Gojas, Koritiba i Amerika Mineiro su ispali u Seriju B. Baija je u najgorem položaju sa 41 bodom, a strepe i giganti iz Rija i Sao Paula, Vasko da Gama (42) i Santos (43). Bragantino je pobedom protiv Koritibe sa 1:0 izborio Kopa Libertadores 2024. godine, prvi put u istoriji, a naredne godine u kontinentalnoj eliti igraće i Gremio, Botafogo, uz šampiona Južne Amerike Fluminesea, pobednika Kupa Brazila Sao Paula, kao i trio kandidata za titulu - Flamengo, Atletiko Mineiro i Palmeiras.

Sve utakmice poslednjeg kola igraju se u četvrtak od 01.30.

BRAZIL 1 – 37. (PRETPOSLEDNJE KOLO)

Subota

Korintijans – Internasional 1:2 (0:1)

/Romero 58 - Maurisio 36, Vanderson 67/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Sao Paulo 2:1 (0:0)

/Hulk 77, Paulinjo 90+4 - Lusijano 90+1 penal/

Flamengo – Kujaba 2:1 (2:0)

/Luiz Arauho 6, Pedro 45+4 – Klajson 79pen/

Palmeiras – Fluminense 1:0 (1:0)

/Breno Lopes 30/

Amerika Mineiro – Baija 3:2 (2:1)

/Rikrdo Silva 30, Renato Markes 38, 47 – Everaldo 26pen, Ademir 57/

Atletiko Paranaense – Santos 3:0 (1:0)

/Vitor Bueno 45+6, Madson 75, Bigode 90+6/

Botafogo – Kruzeiro 0:0

Bragantino – Koritiba 1:0 (0:0)

/Leo Ortiz 75/

Fortalzea – Gojas 1:0 (1:0)

/Giljerme 7/

Gremio - Vasko da Gama 1:0 (0:0)

/Suarez 46/

PAROVI POSLEDNJEG KOLA – ČETVRTAK (01.30)

Fluminense – Gremio

Vasko da Gama – Bragantino

Sao Paulo – Flamengo

Santos – Fortaleza

Gojas – Amerika Mineiro

Kruzeiro – Palmeiras

Internasional – Botafogo

Koritiba – Korintijans

Baija – Atletiko Mineito

Kujaba – Atletiko Paranaense



tagovi

Južna AmerikaPalmeirasFlamengoAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara