Hulk (©AFP)
Hulk (©AFP)

Živ je Atletiko, živi i san o tituli: Čudo je Paulinjo, moćni Hulk nosi ceo tim na leđima

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 04:21

Palmeiras neće moći ovog vikenda da overi krunu, može li šampion Južne Amerike Fluminense da napravi haos pred poslednje kolo?

Možda neće uspeti da se dokopa četvrte titule i druge u poslednje tri godine, ali Atletiko Mineiro čini se da finiš brazilskog šampionata pretvori u pravu holivudsku dramu!

Živ je Atletiko, živi i san o povratku na tron! U potpuno ludoj utakmici odigranoj pred skoro 50.000 gledalaca u Belo Orizonteu, Luis Felipe Skolari i njegovi učenici doživeli su i četvrtu uzastopnu ekstazu pošto su sa 2:1 u dubokoj nadoknadi pobedili Sao Paulo i zadržali korak sa prvoplasiranim Palmeirasom koji i dalje drži sve u svojim rukama. Sve bi potpuno mogao da zakomplikuje nedavno krunisani šampion Južne Amerike Fluminense ako bi u nedelju šokirao Palmeiras čime bi izazvao potpuni haos na tabeli uoči poslednjeg kola!

Izabrane vesti

Atletiko je zahvaljujući čudesnom tandemu Paulinjo - Hulk stigao do 19. pobede u prvenstvu, poravnao se sa Palmeirasom na tabeli i sada sa zebnjom iščekuje ishod velikog derbija u nedelju uveče. U slučaju da se prvenstvena trka završi sa dva ili više tima poravnata na vrhu tabele, šampiona odlučuju sledeći parametri - broj pobeda (oba tima ih trenutno imaju po 19, Botafogo i Flamengo po jednu manje), zatim gol-razlika (Palmeiras na +30, Atletiko na +33) i onda broj postignutih golova (Palmeiras na 62, Atletiko 51, Botafogo 57...)

Petlovi se ne predaju i to se vidi po tome koliko sebe daju u poslednjih nekoliko sedmica, kada se šampionska trka ponovo otvorila. Nanizali su četiri pobede uključujući i ovu nad Sao Paulom, a bez ikakve dileme pokretačka snaga Atletika je Hulk! Neumorni napadač i večeras je bio ključna figura pobede, prvo prelepim golom, onda i asistencijom za Paulinja koji je možda i najveće otkriće brazilskog prvenstva u ovoj godini. U svojih dosadašnjih 60 nastupa, stigao je do svog 30. pogotka, na šta još ima i osam asistencija. Isti broj golova, samo uz još 14 nameštenih pogodaka, ima nekadašnji as Zenita!

Čovek koji je poznat po topu u svojoj levici, večeras je do gola stigao posle iskusno plasiranog udarca koji je naterao nemoćnog Rafaela da kapitulira. Jednostavno, nije bilo šanse da se ovakva lepotica zaustavi. Drhtali su navijači Atletikas sve do 77. minuta, a onda ih je Hulk lansirao do sedmog neba.

No, da zaista nema velike radosti bez velike muke pokazalo se i na delu. Taman kada su svi u redovima Atletika pomislili da su nadomak važnog trijumfa usledio je hladan tuš. Marijano je oborio Žuana u svom kaznenom prostoru, nastala je velika gužva i reagovali su arbitri iz VAR sobe koji su dali svoju procenu da je materijala za kazneni udarac bilo. Lusijano je u prvom minutu nadoknade preuzeo odgovornost i materijalizovao udarac sa kreča i tada je nada počela da vene. No, nije se ugasila!

Fudbaleri Atletika nastavili su gotovo očajnički juriš ka golu i tada je na scenu stupio sjajni Paulinjo. Kombinovao je, kombinovao, kombinovao i uspeo da napravi sa Hulkom kombinaciju koja je izbacila odbranu Sao Paula iz balansa, a njega dovela u poziciju da zatrese mrežu i dovede verovatno ceo Belo Orizonte u stanje ekstaze.

U Palmeirasu su se verovatno uzdali da bi gradski rival mogao Atletiku da otkine bar dva boda, umesto toga videli su čudesno veče najvećeg takmaca za titulu i nastavak šampionske trke koja odavno nije bila luđa!

I tek treba da vidimo šta će sledećeg vikenda da bude, kada sezona bude dostigla vrhunac...

BRAZIL 1 – 37. (PRETPOSLEDNJE KOLO)

Subota

Korintijans – Internasional 1:2 (0:1)

/Romero 58 - Maurisio 36, Vanderson 67/Nedelja

Atletiko Mineiro - Sao Paulo 2:1 (0:0)

/Hulk 77, Paulinjo 90+4 - Lusijano 90+1 penal/

20.00: (1,30) Flamengo (5,20) Kujaba (11,0)

20.00: (1,45) Palmeiras (4,40) Fluminense (7,25)

22.30: (3,60) Amerika (3,45) Mineiro Baija (2,05)

22.30: (1,90) Atletiko Paranaense (3,45) Santos (4,20)

22.30: (2,20) Botafogo (3,30) Kruzeiro (3,40)

22.30: (1,30) Bragantino (5,50) Koritiba (10,0)

22.30: (1,50) Fortaleza (4,10) Gojas (7,00)

22.30: (1,90) Gremio (3,50) Vasko da Gama (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroPaulinjoHulkSao PauloBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara