Robert Levandovski šutira na gol Švedse (© Reuters)
Robert Levandovski šutira na gol Švedse (© Reuters)

Sve veći pritisak: Poljaci neće da igraju baraž sa Rusima! Neće ni Česi, ni Šveđani

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 11:00

„Ne možemo da se pretvaramo da se ništa ne dešava“, potvrđuje Robert Levandovski

Tokom kvalifikacija dugo je vodila trku i bola pred direktni plasmanom na Mundijal, onda je izgubila završni meč na Poljudu od Hrvatske i preselila se u baraž, a sad je veliko pitanje da li će reprezentacija Rusije uopšte igrati – i gde – mečeve plej-ofa vredne odlaska u Katar.

Prema prvobitnom rasporedu, Zbornaja je trebalo da bude domaćin u dva susreta. Najpre selekciji Poljske u Moskvi 24. marta, te ako bi pobedila, pet dana kasnije boljem iz duela Švedska – Češka. A onda je buknuo rat sa Ukrajinom, zbog čega su se čelnici tri preostala nacionalna saveza dogovorili da bojkotuju Ruse i da ni po koju cenu ne igraju utakmice sa timom Valerija Karpina.

Izabrane vesti

Utakmice baraža za Svetsko prvenstvo u Kataru ne bi trebalo da se igraju na teritoriji Rusije. Potpisnici zahteva ne dovode u pitanje put u odigravanje mečeva, ali eskalacija vojnih sukoba proizvodi ozbiljne posledice i značajno smanjuje bezbednost naših zvaničnih delegacija. Zato očekujemo hitan odgovor FIFA i UEFA, kako bi se našlo alternativno rešenje“, piše u zajedničkom saopštenju, koje su potpisali predsednik FS Poljske, FS Češke i FS Švedske.

Na isti način reagovao je i najbolji igrač Poljske, Robert Levandovski.

Ova odluka je ispravna. Ne mogu da zasmilim da igra protiv reprezentacije Rusije u trenucima dok se nastavlja agresija prema Ukrajini.Nisu ruski fubdaleri, niti njihovi navijači odgovorni za ovo, međutim, ne možemo da se pretvaramo da se ništa ne dešava“, dodao je as Bajerna.

Ima i onih koji se zalažu za drastičnije mere. Nekadašnji reprezentativac Poljske, Zbignjev Bonjek, sada u ulozi potpredsednika UEFA mzalaže se za proterivanje ruskih klubova iz evropskih takmičenja.

To je moje lično mišljenje, da bi ih trebalo izbaciti. Postizanje konzenzusa sa UEFA je komplikovan proces, koji zahteva vreme. Verujem da je ovo samo početak sankcija prema Rusiji“, zaključio je Bonjek.


tagovi

fudbalska reprezentacija Švedskefudbalska reprezentacija RusijeFudbalska reprezentacija ČeškeKatar2022Kvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.Robert LevandovskiFudbalska reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara