Saša Zdjelar (©Starsport)
Saša Zdjelar (©Starsport)

Tadić: Crveni karton sve promenio; Zdjelar: Igrač više mnogo znači

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 21:58

„Bolje što se poraz desio sad nego kasnije“, poručuje kapiten Orlova

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić neće po dobrom pamtiti meč u kojem je izjednačio državni rekord po broju odigranih utakmica u dresu najdražih boja – 105.

Orlovi su doživeli debakl od Rusije u Moskvi (0:4), ali svi u taboru naše reprezentacije, uključujući i Tadića, smatraju da je utakmicu prelomio crveni karton za Milana Gajića već u 20. minutu meča.

Izabrane vesti

Crveni karton za Gajića je sve promenio. Možda je isključenje bilo po pravilima, ali i ruski igrači su rekli da nije trebalo da ostanemo sa desetoricom i da je meč upropašćen na taj način. Do penala, utakmica je bila izjednačena. Bilo nam je teško posle toga, iako smo u prvom delu imali šanse preko Jovića i Gaćinovića. Morali smo da se branimo i nismo stekli realnu sliku trenutnih mogućnosti. Boli nas poraz, ali bolje što se sad desio nego kasnije. Pokušaćemo da popravimo utisak na Kipru“, poručio je Tadić.

Saša Zdjelar je dobio usred Moskve, svoje druge kuće gde igra za CSKA, priliku da zaigra ponovo za reprezentaciju.

„Bili smo dobri do isključenja, crveni karton nas je ugasio. Igrač više na ovom nivou mnogo znači, pogotovo što je bio i penal u istom minutu. Imali smo dobre momente, šanse Jovića i Gaćinovića, da su dali golove možda bismo se vratili u utakmicu. Hvala ruskim i našim navijačima, bratski smo narod. Videlo se da su Rusi željni ovakvih mečeva“, istakao je Zdjelar.

Srbija će u ponedeljak igrati sa Kiprom drugu prijateljsku utakmicu.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeSaša ZdjelarDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara