Tadić jedva čeka Real: Frenki će biti posebno motivisan, Jović je spreman za veliki klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.02.19. | 19:56

Srbin kaže da je zbog ovakvih mečeva došao u Ajaks

Ajaks se vratio među velikane u Ligi šampiona. Opet je u nokaut fazi, a dokazao je da može i protiv velikih kada je u dva meča grupne faze žestoko namučio Bajern odigrao dva remija sa minhenskim gigantom.

Seledeća stanica je ona najteža – aktuelni prvak. Holandski velikan će sutra pokušati da napravi prvi korak ka prekidu trogodišnje dominacije Real Madrida evropskim fudbalom. Jedna od uzdanica popularnih Kopljanika će biti naš reprezentativac Dušan Tadić koji je blistao jesenas...
„Ovo je jedan od razlog zbog kojih sam došao u Ajaks. Igranje u Ligi šampiona je sjajan osećaj. Ovo su utakmice za kojima žufdite. Možemo i protiv najvećih evropskih klubova da igramo našu igru. To smo pokazali protiv Bajerna. Treba da budemo fokusirani i da uživamo u fudbalu. Nadamo se dobroj atomsferi i dobrom rezultatu“, rekao je Tadić na konferenciji za medije pre meča.

Izabrane vesti

Srpski fudbaler se osvrnuo na Ajaksov pad forme u poslednje vreme.
„Trenutno nismo u dobrom momentu, ali to je fudbal. Nekad gubiš, nekad pobeđuješ. U sredu nas očekuje poptuno druga utakmica i nova prilika da pokažemo koliko vredimo. Da ustanemo kada je teško. Nedopustivo je da izgubimo od Fajenorda i Heraklesa na onakav način. Ali i takve stvari se dešavaju, pa je na nama da nađemo rešenje za probem kada se on pojavi“.

Tadić je odgovorio i na pitanje o Ajaksovoj mladoj zvezdi Frenkiju de Jongu koji je nedavno kaparisan od strane Barselone u megatransferu za sledeće leto.
„On je jedan od naših najvažnijih igrača. Nadamo se da će biti potpuno ifit, ali i da će biti posbeno motivisan za Real“.

Španske novinare je interesovalo i Tadićevo mišljenje o saigraču iz reprezentacije Luki Joviću za kojeg se interesuju Real Madrid i Barselona.
„On je sjajan igrač sa sjajnim mentalitetom. Ima potreban karakter i kvalitet, spreman je za veliki klub“.

I Ajaksov trener Erik ten Hag je morao da odgovara na pitanja o padu forme.
„Desilo se to što se desilo... Naravno da nam nije drago. Moramo da nađemo rešenja za probleme. Na meni je da ponudim ta rešenja“.

O Realu...
„Biće ovo veliki izazov jer nas očekuje fantastičan protivnik. Podigli su formu u poslednje vreme. Moraćemo da izvučemo maksimum jer su sada mnogo bolji nego tokom grupne faze. Odigrali su fantastično protiv Barselone i Atletika“.

Da li je dogovoren transfer u Barselonu uticao na De Jonga?
„Frenki želi da pošteno završi sezonu i siguran sam da će protiv Reala biti sto odsto motivisan“.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara