Nejmar i Verati (©Reuters)
Nejmar i Verati (©Reuters)

Talačka kriza će potrajati, Barsa neće Nejmara! PSŽ rešio manji problem – Verati ostaje na Parku prinčeva

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 08:44

Italijanski vezista izgladio odnos sa Luisom Enrikeom…

Navijači Pari Sen Žermena su se krajem maja pobudnili protiv parazita i plaćenika koji obitavaju na Parku prinčeva. Napravili su opsadno stanje u gradu, naterali organe reda da izađu na ulice Grada svetlosti i sukobe se sa njima. Skupo plaćene zvezde poput Lional Mesija, Nejmara i Marka Veratija su nazvali marionetama i zatražili da napuste klub, a na udaru su se našli i tadašnji trener Kristof Galtije i prvi čovek Naser al Kelaifi.

Trn u oku bili su im inostrani igrači, neki su i ostali, jer ne može tek tako Pari Sen Žermen ama baš svakoga da se reši. Na stranu što bi i novi trener Luis Enrike voleo da ne gleda na treninzima sve koje je zatekao. Spekulisalo se da bi ekspresno mogao da napusti pariski klub u koji je stigao ovoga leta, sve zbog situacije sa Kilijanom Embapeom, ali su Sveci i španski strateg demantovali tu mogućnost, pa je novi kormilar krenuo u hodu da rešava probleme. Jedan je, čini se, uspo i tiče se Marka Veratija. Ali, vodenični kamen u vidu Nejmara i dalje ga pritiska.

Izabrane vesti

Talačka kriza u Parizu će potrajati, sva je prilika. Brazilac neće nigde. Želja Pari Sen Žermena bila je da raščisti stvari sa Nejmarom, da ga pošalje što dalje od Parka prinčeva i iskoristi to što su pojedini ljudi u Barseloni i dalje bolećivi i voleli bi da vide Nejmara na Kamp Nouu. Međutim, nisu svi, ima i onih koji racionalno razmišljaju. I ne vode se emocijama.

Nejmara je prvi čovek dela grada u kome živi optužio da izaziva potrese u Parizu, besneo je dok su trajali protesti i poručio da je grad talac brazilskog ofanzivca. Bio je i ostaće bar još neko vreme, iako je Brazilca malo ko želi da gleda na Parku prinčeva, jer ne uspevaju da ga utrape. Nalazi se na listi za odstrel, ponuđen je Barseloni, ali je stigao negativan odgovor. Ćavi ne dovodi u pitanje fudbalske kvalitete Nejmara, međutim, ne želi ni da naruši harmoniju u svlačionici Blaugrane.

Brazilac ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2025. godine i taj veliki problem na Parku prinčeva neće razrešiti u skorije vreme, ali jesu manji vezan za Marka Veratija. Italijanskom vezisti nije se sviđao pristup Luisa Enrikea, razmišljao je o odlasku iz kluba. Sveci su ga stavili u izlog, na etiketi je pisalo 70.000.000 evra, a arapski klubovi su počeli da obleću oko igrača.

Al Hilal i Al Ahli pokazali su interesovanje, stupili su u kontakt sa vezistom koji ima zavidan staž u Pari Sen Žermenu, ali je na kraju Marko Verati odbacio mogućnost da se preseli na Bliski istok, piše L’Ekip. Prethodnih dana je izgladio odnos sa Luisom Enrikeom, našli su zajednički jezik, pa će tako i 12. sezonu zaredom nositi dres Pari Sen Žermena.

Italijan ostaje, a fracusko krilo Usman Dembele već je u Gradu svetlosti i samo čeka da Barselona pošalje dokumentaciju. Lekarski pregledi trebalo bi da budu obavljeni u ponedeljak, nadaju se u pariskom klubu da će do tada Katalonci poslati sve potrebne papire i da će Luis Enrike imati opciju više na krilnim pozicijama.

Trenutno u Parizu stvari teku po principu: red loših, pa red dobrih vesti.



tagovi

NejmarMarko VeratiUsman DembeleBarselonaPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara