Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Ćavi: Razočaran sam zbog Dembelea, pitao je da ide, ne možemo da pariramo ponudi PSŽ-a

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.08.23. | 09:59

Trener Barselone o francuskom reprezentativcu u prošlom vremenu

Došao je kao jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta u Barselonu i sa tim epitetom plaćen je 135.000.000 evra Borusiji Dortmund. Čini se da nije u potpunosti opravdao očekivanja i ogromna ulaganja, a posle šest godina odlazi u Pari Sen Žermen. Digla se velika prašina oko prelaska Usmana Dembelea na Park prinčeva, pre svega oko njegove otpusne klauzule, ali iz reći Ćavija Ernandeza se da zaključiti da je to gotova stvar.

Nije Francuz potpisao za Svece, iako je dogovorio petogodišnju saradnju tešku 20.000.000 evra po sezoni. Još se vodi polemika oko obeštećenja i distribucije 50.000.000 evra, koliko iznosi privatna otkupna klauzula u Dembeleovom ugovoru koju je francuski šampion aktivirao. Da je iskorišćena zvanična, polovina novca pripala bi klubu, a polovina fudbaleri i njegovim agentima, ali nije razjašnjeno da li isto važi i za privatnu, te je utisak da Katalonci pokušavaju da izvuku što je više novca moguće.

Izabrane vesti

Kako bilo, Ćavi je o 26-godišnjem krilnom fudbaleru govorio posle trijumfa u Las Vegasu protiv Milana (pogotkom Ansua Fatija). Francuz nije bio u timu, a trener Barselone je objasnio i zašto.

"Da budem jasan, Dembele nas je pitao da ide. Rekao je da ima ponudu PSŽ-a, da su ga zvali i bio je veoma direktan. To je lična odluka i ne mogu ništa da uradim. Boli me jer smo izuzetno vodili računa o njemu kako bi bio srećan i nastavio da pravi razliku, ali ima ovu ponudu i rekao je da želi da ide i zbog toga nije igrao. To je zakon tržišta, ne možemo da se takmičimo sa ovom ponudom, van našeg dometa je i želim mu svu sreću sveta jer nam je dao mnogo. Makar otkako sam ja trener", rekao je Ćavi.

Dembeleova odluka je, izgleda, konačna - odlazi.

"Pomalo sam razočaran, da, ali rekao je da je već razgovarao sa Luisom Enrikeom i Naserom Al Kelaifijem i nema načina da ga ubedimo, pokušali smo, ali odluka je doneta. Bio je tako srećan i nisam ovo očekivao".

Ni klauzula od 50.000.000 evra nije iznenađenje za legendu katalonskog kluba.

"U kontaktu sam sam Mateuom Alemanijem i znali smo za klauzulu. To je tržište. Barsa ide dalje. Fudbaleri koji ne žele da budu u Barsi moraju da idu. Pitao sam ga zašto, koji je razlog... Nije mogao tačno da mi kaže, ali je jasno da je lična stvar".

Moraće Barselona da zameni Francuza, ali i da se pojača na drugim mestima.

"Videćemo kako se tržište razvija, posebno sa Dembeleovim odlaskom. Moramo da se pojačamo. Njegov odlazak će nas oslabiti. Srećan sam sa onim što imamo po krilima, ali moramo da se pojačamo. Da je Usman ostao, takođe bismo morali. Potreban nam je čist desni bek".

Kako stoje stvari, neće samo Dembele napustiti Kamp Nou do kraja prelaznog roka. Protiv Milana nije igrao ni Frank Kesi, mada razlog nije dogovoreni odlazak.

"Nije igrao zbog određene nelagode. Što se tiče njegove budućnosti, zna tačno kakva je situacija".

Iskoristio je na kraju konferencije da pohvali i Ansua Fatija nakon pobedonosnog pogotka protiv Rosonera, a pojasnio i zašto je Gavi van stroja.

"Veoma važan gol za njega, napravio je razliku i veoma smo srećni sa njim, ali i radom svih krila. Gavi je veoma vaćan za nas. Gaji čistu strast, to je igrač koji pravi razliku. Ništa se nije promenilo. Nije igrao zbog bolova u leđim. Čuvamo ga za Đoan Gamper kup (8. avgust protiv Totenhema, prim. aut)", zaključio je Ćavi.



tagovi

Usman DembeleĆaviBarselonaPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara