Detalj sa meča Atletiko Mineiro - Bragantino (©Reuters)
Detalj sa meča Atletiko Mineiro - Bragantino (©Reuters)

Tantalove muke Atletiko Mineira u Bragansi: Šampion u osvajačkom pohodu bez Hulka, Godina, Vargasa...

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 23:05

Nijedan od napadača koji će se naći u startnoj postavi tima iz Belo Orizontea ove sezone u brazilskoj Seriji A nije postigao gol

Pola veka tugovali su navijači Atletiko Mineira i nadali se da će pesnica otpora ponovo slaviti titulu. Ravno pola veka čekanu šampionsku feštu u Belo Orizonteu priredili su Hulk, Dijego Kosta i drugovi, učinili su da stadion proključa. Obradovali su najodaniju armiju navijača u Brazilu i prosvetlili nove generacije, naučili su ih šta znači biti prvak, a sada se Atletiko Mineiro susreće sa novonastalim okolnostima – odbranom trona. I ne ide mu tako dobro kao u protekloj sezoni.

Sam početak sezone doneo je prve muke i prekid impozantnog niza uoči derbi susreta sa Bragantinom, čedom Red Bula i prošlogodišnjim finalistom Kopa Sudamerikane. Posle 19 uzastopnih utakmica na svim frontovima, Atletiko Mineiro je poražen. Seriju je zaustavila Amerika Mineiro, narušila je atmosferu u šampionskom taboru, ali ni Bragantino se nije sjajno proveo u prethodnom kolu. Prepisao je model od vladara Brazileiraa i porazom ulazi u derbi kola (01.30).

Izabrane vesti

Kaskaju Atletiko Mineiro i Bragantino za liderom Korintijansom četiri boda – sastav iz Braganse u protekloj rundi šampionata propustio priliku da saplete vodeći tim – i u Kopa Libertadoresu nalaze se na pozicijama koje ih vode dalje. Prolasku u sledeću fazu posebno je blizu Mineiro, koji već protiv Independijentea del Valjea može da prebrine sve brige. A, kad smo kod briga, trener tima iz Belo Orizontea za gostovanje ima jednu ogromnu… Antonio Mohamed biće lišen usluga Hulka. Prva zvezda Atletiko Mineira dobila je treći žuti karton, koji povlači suspenziju i preskočiće meč sa Bragantinom.

Odsustvo Hulka, najboljeg strelca sa tri gola ove sezone u Seriji A, samo je šlag na tortu. Odranije je van trenažnog procesa urugvajski veteran Dijego Godin, kao i Marijano, Dodo i čileanski napadač Vargas. Situacija je takva da će napad Mineira na gostovanju predvoditi duo koji se niti jednom od početka sezone u Brazileirau nije upisao među strelce. Ademir i Eduardo Saša zbirno nula golova, ako makar jedan ne proradi, šampionu se crno piše.

Antonio Mohamedu nakamarale su se rđave informacije, naročito bolan bio je treći žuti karton Hulka, a sa druge strane Maurisiju Barbijeriju igračio se redom vraćaju u stroj. A, i on na klupi. Propustio je Barbijeri prethodne dve utakmice, bio je zaražen virusom korona i sledovala mu je izolacija. Period koji je morao da provede unutar četiri zida dok ne dobije negativan test je istekao i vraća se u pravi čas za Bragantino.

Posle devet meseci Raul se vraća na teren. Oporavio se od operacije kolena, a Nejtan od loma rebara, zbog kojeg je propustio pet vezanih utakmica. Ramon i Helinjo su bili u autu za meč sa Korintijansom, ali ne i za Atletiko Mineiro. Silno pojačan iz sopstvenih redova je tim iz Braganse za duel sa prošlogodišnjim polufinalistom Kopa Libertadoresa, akada se oni sastanu - zagarantovan je spektakl. Bragantino je učestvovao u Mineirovom šampionskom slavlju, bio je gost na proslavi titule. U Belo Orizonteu domaćin je slavio sa 4:3, a i utakmice pre te odisale su atraktivnim potezima i golovima.

BRAZIL 1 – 7. KOLO (OSTATAK KOLA IGRA SE KROZ DVE NEDELJE)

Četvrtak

01.30: (3.25) Bragantino (3.20) Atletiko MG (2.30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroBragantinoBrazil 1Južna AmerikaHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara