(©Reuters)
(©Reuters)

Tebas najavio dolazak Embapea u Real: To je njegova sudbina, sledeće godine šanse su 70 ili 80 odsto

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 21:58

Predsednik La Lige veruje da će Francuz ubrzo biti deo španske lige...

Prethodna noć bila je neprospavana za navijače Reala zbog poraza u Madrilenju, imali su razloga da tuguju, a ove će popiti koje u čast Havijera Tebasa.

Vremena su takva da veliki transferi ne mogu u Španiji da prođu bez da ih prokomentariše prvi čovek La Lige. Havijer Tebas vedri i oblači španskim fudbalom, Barselona je u više navrata gutala knedle zbog njega kada su joj zbog loše finansijske situacije bile vezane ruke. Real Madrid tih problema nema, a od idućeg leta velike su šanse da ima - Kilijana Embapea

Izabrane vesti

Vatra se oko Francuza samo stišala, ali saga nije završena. Igranka tek počinje idućeg leta, kada će Kilijan Embape postati slobodan igrač i moći će da diktira uslove, a Pari Sen Žermen neće moći da ga ograničava. Najavio je predsednik La Lige njegov dolazaka u Španiju i daje mu poprilično velike šanse. 

Ne tvrdi sa sigurnošću, ali... 

“Ubeđen? Ne, nisam ubeđen. Ali to je destinacija (Real Madrid prim. aut) za njega, to je njegova sudbina”, rekao je Havijer Tebas u intervjuu za Movistar+ i izlicitirao: 

“Šanse da Embape sledeće godine zaigra u ligi su od 70 do 80 odsto”. 

Doduše, jedino što nije bio izričit da se radi o Real Madridu, ali teško je i zamisliti da Barselona može da mu pokvari planove. O drugima ne da ne govorimo.

Nema šta se nije izdešavalo oko Kilijana Embapea prethodnih meseci. Vršio je pritisak, želeo da ode. Parižani pokušali da ga prevare poturanjem novog ugovora sa klauzulom o raskidu, koja ne važi u Francuskoj. Nije ga potpisao, ostao je na Parku prinčeva i ušao u poslednju godinu ugovora. 

Svlačionica je po njegovom ukusu, jer je prva zvezde i centralna figura, ali on nije po njenoj. Pokazao je to i izbor za kapitena u kome je Kilijan Embape dobio jedan glas. Od prijatelja Ašrafa Hakimija

Zasigurno time nije bio oduševljen, kao što nije ni rezultatima kluba u eri bez Lionela Mesija i Nejmara. Mada, nije bilo mnogo bolje ni sa njima, ali makar nisu štucali u Ligi 1. 

Sve u svemu, ovoga leta je bilo: tresla se gora, rodio se miš. Ipak, ako je verovati Havijeru Tebasu iduće godine neće biti tako...



tagovi

Kilijan EmbapeHavijer TebasReal MadridPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara