Erik Ten Hag (Foto: Reuters)
Erik Ten Hag (Foto: Reuters)

Ten Hag: Mala razlika u odnosu na Siti, nekom drugom prilikom bismo pobedili

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 15:34

"Možemo da budemo konkurentni, što smo i pokazali u finalu FA kupa protiv njih kada je bilo blizu, ali Siti je u ovom trenutku, ne zaboravite to, najbolji tim na svetu",

Novi poraz za Mančester Junajted. Na one protiv gradskog rivala Sitija vremenom su se doduše i navikli. Markus Rašford je u ranoj fazi meča ulio nadu da bi situacija mogla da se promeni, da bi posle tri godine mogao da dođe do pobede na Etihadu i makar na kratko prekine dominaciju 'bučnog' komšije, ali Fil Foden mu je u drugom poluvremenu jasno stavio do znanja da od toga neće biti ništa. I usput zakucao Junajted za šestu poziciju.

Posle 27. kola Premijer lige tim Erika Ten Haga uvećao je zaostatak za četvrtoplasiranom Aston Vilom na 11 bodova, ali holandski stručnjak uverava da će se njegov tim do samog kraja boriti za mesto u Ligi šampiona, podsetivši da bi i peto mesto moglo da bude dovoljno za plasman u elitno evropsko takmičenje.

Izabrane vesti

Mada ni ono nije nadomak Junajteda, jer Totenhem koji ga drži ima šest bodova više i pride utakmicu manje od mančesterskog kluba… Ipak, Ten Hag odbija da podigne belu zastavu.

"To brzo može da se preokrene, sustigli smo ih i u januaru kada se takođe postavljalo isto pitanje. Imamo novo finale i moramo da pokušamo da im se približimo. Peto mesto takođe može da donese Ligu šampiona, tako da moramo da računamo na to i dobijamo naše utakmice", izjavio je Ten Hag.

Trener Junajted osvrnuo se i na samu utakmicu sa Sitijem. Njegov tim sve do 80. minuta imao je bod u džepu, ali je na kraju izgubio rezultatom 3:1. Rezultatom, koji prema mišljenju holandskog stratega ne oslikava razliku između dva tima.

"Ne, ne mislim da je tako (da rezultat oslikava razliku), apsolutno nije. Imamo mnogo problema sa povredama, a ipak smo imali priliku. Zaista su male razlike, mogli smo da postignemo drugi gol u spornom trenutku (kada je Ten Hag protestvovao zbog navodnog faula Kajla Vokera nad Rašfordom pre izjednačujućeg gola Sitija). Možemo da budemo konkurentni, što smo i pokazali u finalu FA kupa protiv njih kada je bilo blizu, ali Siti je u ovom trenutku, ne zaboravite to, najbolji tim na svetu", priznaje Ten Hag.

Uprkos porazu, bivši trener Ajaksa bio je zadovoljan kako su njegovi izabranici izgledali na terenu.

"Imali smo dvojicu igrača na terenu koji nisu bili 100 odsto spremni, Džonija Evansa i Markusa Rašforda. Ali oni su dali sve kao i ceo tim i zato smo razočarani rezultatom. Apsolutno su se borili, zajedništvo i nastup su bili veoma dobri. Nekog drugog dana mogli smo da dobijemo ovu utakmicu, razlika je bila mala. Posebno Rašford je imao neke dobre prilike da postigne još jedan gol, na momente i Alehandro Garnaćo. Mislim da je plan prošao dobro, tako da sve zasluge Sitiju zbog toga koliko dosledno može da igra. Ove godine zaista napredujemo", zaključio je Ten Hag.




tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara