Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ten Hag pod baražnom vatrom legendi: Siti se poigravao sa Junajtedom, INEOS neće čekati kraj sezone

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.03.24. | 01:02

„Kuda ide ovaj tim“, pita se Roj Kin. Mart će presuditi menadžeru“, smatra Geri Nevil

Taman kad se učinilo da Mančester Junajted ide u dobrom smeru, kada je Rasmus Hejlund bio u formi, vezao šest mečeva u kojima je dao golove, Danac se povredio, a onda su opet kola tima sa Teatra snova krenula nizbrdo. Prošle nedelje je usledio šok na Old Trafordu, poraz od Fulama (1:2) u poslednjim trenucima meča, da bi Siti u gradskom derbiju posle preokreta anulirao (3:1) remek delo Markusa Rašforda iz prvog poluvremena.

„Bučne komšije“, kako ih je nekada posprdno nazivao Ser Aleks Ferguson sada su institucija za Đavole koji nastavljaju da posrću, ostvarili su 11. poraz u šampionatu, pa od borbe za Ligu šampiona sa Aston Vilom i Totenhemom, došli su u situaciju da strepe za Evropu.

Izabrane vesti

Opet se drma užarena klupa Eriku ten Hagu. Holanđanin je na meti kritika, a ne štede ga legende ovog kluba, igrači koji su godinama pronosili slavu tima iz najsjajnijih dana sa Škotom na kormilu, Geri Nevil i Roj Kin.

Ne mogu da budem previše strog prema Mančester Junajtedu jer je Siti bio sjajan“, rekao je Kin za Skaj Sports i dodao:

Pokazali su zašto su šampioni. To je sada 11 poraza u ligi za Junajted. To je jedna zastrašujuća statistika i ono što Siti radi je da otkrije sve vaše nedostatke. Kada si na terenu i kada je teško, nema mesta za skrivanje. To je kao u boksu. Siti ih je nosio i istrošio. I dalje ostavlja znak pitanja kuda ide ovaj tim Junajteda. U poslednjih 25 minuta nisu mogli da se približe Sitiju, koji se poigravao sa njim“.

Sreda, 21.00: (1,15) Mančester Siti (8,00) Kopenhagen (16,0)

Nekada opasni momak ostrvskog fudbala, poznat po oštrim startovima, kaže da je moglo da bude još koji gol u mreži njegovom bivšeg kluba.

Na kraju su gledali duel muškaraca protiv dečaka. Pred kraj, mislite da bi moglo biti četiri ili pet u mreži Junajteda. Još uvek postoje upitnici kod ovog tima i nažalost menadžera. Kada uložite sav taj novac i kvalitet koji imaju, potrebno vam je nešto više od ovog“.

Geri Nevil misli da će uskoro da se povede rasprava o statusu Erika ten Haga, da neće da se čeka leto.

Prošla nedelja protiv Fulama je bila veći problem nego ova utakmica. Ova se pretpostavljalo da će se završiti porazom. Vila će sledeće nedelje igrati sa Sparsima, tako da će jedan ili oba izgubiti bodove. Junajted može da se približi i još uvek mislim da je dug put do toga. Posle martovskog mečeva, tu je trka u kojoj Vila i Sparsi još uvek moraju da urade posao tako da još uvek ima nade za Junajted. Ali , prošlonedeljni poraz od Fulama bio je pravi udarac. Erik ten Hag danas ima utakmicu protiv Sitija, a zatim dve protiv Liverpula u narednih mesec dana. Biće mu suđeno na ovim mečevima. INEOS neće čekati kraj sezone da bi doneo odluku“, rekao je nekadašnji desni bek Junajteda i dodao:

Zabrinut sam. Igra mora da bude bolja“.

Erik ten Hag je video dobre strane meča na Etihadu.

Igrači su dali maksimum. Imali smo dva igrača na terenu koja nisu bila 100 odsto – Džonija Evansa i Markusa Rašforda. Predstava je bila veoma dobra. Naravno, razočarani smo rezultatom. Mogli smo da dobijemo ovu utakmicu. Male razlike su presudile. Rašford je prošao i mogli smo da damo drugi gol, Garnačo je prošao i mogli smo do drugog gola, ali nažalost nismo uspeli“, istakao je nekadašnji trener Ajaksa.

Fakti Mančester Junajteda ove sezone u Premijer ligi:

* Crveni đavli su izgubili utakmicu Premijer lige u kojoj su vodili na poluvremenu prvi put od septembra 2014. protiv Lestera (3:5), prekinuvši niz od 143 utakmice bez poraza kada su imali prednost posle 45 minuta.

* Mančester Siti je po šesti put ostvario duplu pobedu u Premijer ligi nad Mančester junajtedom, od čega je polovina bila pod vođstvom Pepa Gvardiole (takođe 2018/19 i 2021/22).

* Ovo je bio 11. poraz Junajteda u Premijer ligi ove sezone, a samo u 2013/14 i 2021/22 je bilo više, po 12, a taj negativni saldo mogao bi da bude srušen u ovom šampionatu. Veoma je izvestan negativan rekord.

* Mančester Siti je imao 18 šuteva u prvom poluvremenu. Poslednji put je ovaj broj dozvoljenih udaraca za prvih 45 minuta Junajted je imao protiv Fulam u martu 2009. godine.

* Mančester Junajted je pokušao samo tri puta da ugrozi mrežu Građana. Samo jednom, od sezone 2003/04 je imao je manje u jednoj utakmici Premijer lige, dva protiv Liverpula u aprilu 2022.



 


 


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagGeri NevilRoj Kin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara