Erik Ten Hag (©Reuters)
Erik Ten Hag (©Reuters)

Ten Hag: Neprihvatljivo, nismo imali vere - Ronalda nisam uveo iz poštovanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 18:25

Geri Nevil i Roj Kin osuli paljbu po bivšem klubu

Čini se da je Mančester junajted danas dotakao "novo dno". Taman se stekao utisak da je Erik ten Hag složio kockice, a onda mu je Pep Gvardiola sa svojom kaznenom ekspedicijom očitao lekciju. Mogli su Građani i ubedljivije da posrame gradskog rivala, na kraju su se i opustili, pa su Crveni đavoli uspeli u nekoj meri da ublaže poraz - 3:6. Mada im je to slaba uteha.

Holandski stručnjak je već preživeo jedan debakl ove sezone, poraz od Brentforda 0:4. Posle novog je napravio poređenje i istakao da se njegova ekipa nije borila.

Izabrane vesti

"Kada se ne boriš, kao što mi nismo, onda ćeš imati problem protiv Mančester Sitija. Ovo je drugačija utakmica u odnosu na Brentford jer tada nismo trčali. Danas smo želili, ali nismo dovoljno verovali. Mentalno ima sličnosti, ali je ipak drugačija utakmica. Nismo se držali principa i pravila ponovo", priča Ten Hag.

Smatra i dalje da je njegova ekipa mogla do daleko boljeg rezultata.

"Sutra ću pokazati timu kako smo mogli da budemo u prednosti. Kod prvog gola smo osvojili loptu, mogli da napravimo priliku, ali smo je prodali. To je neprihvatljivo. Iznenađen sam što nismo odigrali kako umemo. Video sam drugačiji tim, duh i nismo delovali ubedljivo. Moraću da pričam sa igračima i otkrijem zbog čega je to tako".

Upitan je i zašto nije u igru uveo Kristijana Ronalda?

"Delom zbog poštovanja prema njegovoj karijeri", rekao je Holanđanin.

Bivši igrači kluba sa Old Traforda Geri Nevil i Roj Kin su bez dlake na jeziku osuli salvu kritika na račun tima za koji su svojevremeno nastupali.

"Mančester je ostao zatečen u prvom poluvremenu. Prodao je utakmicu. Delovali su nervozno, nisu nikako uspeli da se nose sa ovim derbijem. Očekivao sam mnogo više. Nedostajalo im je smirenosti, nisu se osećali prijatno ni u jednom trenutku. Bili su anksiozni i nervozni na lopti. Poslednjih par nedelja je obećavalo, ali ovo nas je podsetilo koliko su daleko od najboljeg tima u zemlji", surovo iskren je Nevil.

Kin je, očekivano, bio još rigorozniji.

"Junajted ništa ne može da izvuče iz ove utakmice. Igrače treba da je sramota. Ne možeš da gubiš 0:4 na poluvremenu derbija. Velika sramota. Koliko god da je Siti bio briljantan, toliko je Junajted bio očajan, posebno u sredini. Pretrčali su ih u sredini, a u odbrani nisu znali gde udaraju. Kada igračima kao što je De Brujne daš vreme i prostor, tražiš nevolju. Junajted je zasluženo bio kažnjen. Vrhunski sport je fantastičan, ali brutalan", istakao je Roj Kin.



tagovi

Erik ten HagMančester JunajtedMančester SitiGeri NevilRoj Kin

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara