Umar Sadik (©Reuters)
Umar Sadik (©Reuters)

Tenerife i Almerija jure direktnu promociju, Nigerijci pustili raspucanog Sadika

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 12:23

Derbi duel na Heliodoru za kraj 32. kola Segunde

Direktna promocija je zapisana u predsezonskom "leksikonu" Tenerifa i Almerije. Oba tima sanjaju plasman u Primeru, a međusobni duel koji je zakazan za večeras na Heliodoru, u sklopu poslednjeg duela 32. kola Segunde mogao bi da pruži nagoveštaj ko je bliži cilju.

Ostrvljani će pokušati da iskoriste novu priliku da se približe vodećem tandemu koji je na pozicijama koje garantuju selidbu u najvišu kategoriju, dok Andalužani stižu na megdan sa idejom da odbrane privilegovanu poziciju i izbegnu napet završetak kampanje (21.00).

Izabrane vesti

Domaći su izgubili dve utakmice zaredom, pošto nisu uspeli da izađu na kraj sa Mirandesom u gostima (1:2), ali im je svakako više žao zbog debakla na svom terenu u direktnoj borbi za treću poziciju sa Valjadolidom (1:4).

U prošlom kolu izabranici Luisa Migela Ramisa su potvrdili da ove sezone bolje stoje na protivničkim terenima, gde su najbolji od svih u ligi. Pobeda u Hihonu od 2:1 tako ih je održala u igri direktne promocije. Znak pitanja pred večerašnji duel visi nad napadačem Enrikom, koji je u prošlom meču postigao dva gola, a van stroja si Munjoz i srpski defanzivac Nikola Šipčić.

21.00: (2,65) Tenerife (3,05) Almerija (2,95)

U tom smislu, predstojeći meč će biti posebno važan za Tenerife. Na kraju krajeva, ekipa igra protiv drugoplasiranog na tabeli. Iako Tete ima koristi od prednosti domaćina, malo je optimizma uoči predstojeće domaće utakmice. Blankiazuli su nedavno izgubili na domaćem terenu od Valjadolida, ali i pre toga su na poslednje tri domaće utakmice protiv predstojećeg protivnika na stadionu Heliodoro Rodrigez Lopez uvek bile neuspešne. Pobedu nad potencijalnim kandidatom za ispadanje kao što je Hihon ne treba precenjivati s obzirom na meč sa Almerijom.

-----------------------------

Sve utakmice španske Segunde možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Gosti iz Anadaluzije su prošle godine zakucali na varata Primere i ove sezone su dugo bili vodeći tim. Međutim, sa 2022. godinom došla je velika kriza. Osvojila je Almerija jedan bod u pet prvenstvenih duela, tako da su naredne četiri pobede u nizu bile više nego dobre. Ipak, i ova uspešna serija se završila na terenu Saragose (0:2) i posle tri pobede na domaćem stadionu Rohiblankosi sui izgubili bodove pre nedelju dana od Luga (3:3).

Posle 31 meča, Almerija ima 59 bodova. Iako ekipa trenera Rubija nije pobedila ni u jednom od poslednja dva meča u La Ligi 2, sastav iz Andaluzije je u igri za direktnu promociju. Ipak, prednost u odnosu na Valjadolid, trenutno treći na prvenstvenoj tabeli, iznosi samo jedan bod.

Prvo ime Almerije je Umar Sadik. Napadač iz Nigerije je u svom najboljem trenutku u sezoni, postiže golove sa neverovatnom lakoćom. Dva puta je zatresao mrežu u prošlom kolu i sada je na koti 15, pa će na Heliodoru pokušati da napadne trenutno najbolje strelce u kategoriji Borhu Bastona i Kristijana Stuanija koji su postigli po 17 pogodaka. Prisustvo nekadašnjeg špica Partizana na Tenerifima je bilo sumnjivo, za razliku od Srđana Babića koji je u konkurenciji za duel, ali Almerija je konačno došla do razumevanja sa nigerijskom federacijom, pa će Sadik sa zakašnjenjem da se priključi nacionalnom timu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SEGUNDA - 32. KOLO

Petak

Ueska - Burgos 1:0 (1:0)

Subota

Sosijedad B - Mirandes 1:3 (1:0)

Kartagena - Saragosa 3:0 (1:0)

Fuenlabrada - Malaga 1:0 (0:0)

Lugo - Ovijedo 1:1 (0:0)

Valjadolid - Las Palmas 0:1 (0:0)

Đirona - Ibica 5:1 (3:0)

Nedelja

Amorebijeta - Alkorkon 0:0

Ponferadina - Eibar 2:2 (2:0)

Leganes - Hihon 1:1 (0:1)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Tenerife (3,05) Almerija (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Španija 2SegundaTenerifeAlmerijaUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara