(© Reuters)
(© Reuters)

Teško da bi Tudor ovako govorio u Italiji: Francusko prvenstvo jače od Serije A, Inter i Juve nisu nivo PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 11:06

„Strazbur bi dobio Empoli velikom razlikom“, smatra trener Marselja

S kim si, takav si. Proveo je Igor Tudor najuzbudljivije godine igračke karijere u italijanskom fudbalu, oblikovao se i kao trener na Apeninima, ali kad se preselio u Marselj, okrenuo je ploču i sad smatra da je francusko prvenstvo snažnije od Serije A.

Ruku na srce, Kalčo nije što je bio nekad, u vreme kad je Hrvat igrao za Juventus, ali teško da su Troa, Brest, Oser, Tuluz ili Klermon takvog kvaliteta da se padne u nesvest. Pravo svakog je da gleda i doživljava fudbal kako želi, ali se čini da je šef stručnog štaba Marselja pao pod uticaj sredine u kojoj je angažovan od letos.

Izabrane vesti

Francuska liga je znatno jača od italijanske“, smatra Tudor u intervjuu L'Ekipu. „U Italiji nema tako jakih klubova kao što je PSŽ. Čak ni Inter, ni Juventus nisu na nivou PSŽ-a. U Seriji A postoje tri ili četiri ekipe koje su, možda, jače od njihovih ekvivalenata u Francuskoj, ali od šestog mesta nadalje francuski timovi su snažniji“.

Tudor navodi konretan primer za svoju tvrdnju.

„Ako bi se sutra igrala utakmica Empoli – Strazburg, francuski sastav bi pobedio velikom razlikom. Isto kao što je i Rems bolji od Specije. Kad igrate protiv Remsa, uvek postoje tri ili četiri igrača koje biste želeli da dovedete. Isto važi i za Strazbur. A ako treniram Inter i igram s Empolijem ili Specijom, ne bih uzeo nijednog igrača tih klubova. Postoji rupa između jačih i slabijih ekipa u Seriji A koja ne postoji u Francuskoj“.

Zanimljivo da sve ove opservacije stižu od čoveka koji je pre Marselja radio u Udinezeu i Veroni samostalno, a bio pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu.

„U Francuskoj postoji više ritma, zato što je tip igrača drugačiji. U Ligi 1 su fudbaleri mlađi i fizički jači. U Italiji nema takvog intenziteta. Ako engleski klubovi kupuju igrače u Lorijanu, a ne u Italiji, to znači da ovde igrači imaju odgovarajući kvalitet za integraciju u najbolji fudbal. U Italiji nisam ni ja pratio Ligu 1, ali kad sam počeo stvarno da je gledam, promenio sam mišljenje. To je uzbudljiva liga, sa sjajnim stadionima, talentovanim igračima i po mom mišljenju je vrlo teška“, dodao je Tudor.


tagovi

Igor TudorMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara