Tigresu drugi trofej u 2023. godini (©AFP)
Tigresu drugi trofej u 2023. godini (©AFP)

Tigresu četvrti Superkup Meksika (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 03:22

Ekipa iz San Nikolasa pobedila Pačuku sa 2:1 u Karsonu u Kaliforniji

Tigres je godinama bio u padu, nije uspevao da osvoji titulu u Meksiku, ali ove godine sa sedme pozicije pred plej-ofa Andre Pjer Žinjak i drugovi su stigli do krune u Klasuri posle trijumfa u dvomeču finala proitv Čivas Gvadalahare Veljka Paunovića. Posle šampionskog slavlja prošlog meseca još jedan trofej je stigao u San Nikolas.

U Superkupu Meksika koji je odigran u Karsonu u Kaliforniji, gde igra MLS član Los Anđeles Galaksi, Tigrovi su bili bolji od prvaka Aperture Pačuke sa 2:1. Bo je ovo četvrti trofej za Tigres u takmičenju koje Meksikanci zovu Campeón de Campeones.

Izabrane vesti

Oba tima su bila osalbjena za repezentativce koji brane boje Meksika na Gold kupu. Žinjak ovog puta nije bio u prvom planu, alu jesu Gorijaran i Ibanjez, strelci pogodaka za tim iz San Nikolasa, dok je Israel Luna postigao utešni pgodak za Pačuku.

Zanimljivo da je Argentinac Ibanjez zamenio u 75. minutu francuskog veterana Žinjaka, a čim je kročio na teren uspeo je glavom da pogodi za 2:0.

Superkup Meksika se igra već 81 godina, a najuspešniji klub u njemu je Gvadalahara Čivas sa sedam trofeja. Pačuka ni u četvrtom pokušaju nije uspela da stigne do prvog pehara u ovom takmičenju koji je predigra početka naredne sezone.

Sledeće subote mečom na čuvenoj Asteki u Meksiko Sitiju između Klub Amerike i Huareza kreće novi šampionat Aperture u kojoj Pačuka brani tron.

SUPERKUP MEKSIKA (NEUTRALNI TEREN - KARSON)

Nedelja

Pačuka - Tigres 1:2 (0:1)

/Luna 79 - Gorijaran 32, Ibanjez 76/



tagovi

MeksikoTigresPačuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara