Tim 8. kola Mozzart Bet Superlige: Sve sami debitanti

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.08.22. | 13:04

Nikad nije kasno da se proigra

Crvena zvezda, pa – Novi Pazar i Voždovac! Sasvim neočekivan poredak na tabeli Mozzart Bet Superlige posle osam odigranih kola. Pa samim tim donekle i razumljivo što i u timu kola imamo imena na koja baš i nismo navikli kada biramo najbolje u Srbiji.

Naime, svi igrači koji su izborili mesto u idealnih 11 osmog kola prvi put su se našli u najboljem timu vikenda. Mada kako su igrali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se opet nađu tu…

Izabrane vesti

Da ne dužimo…

MILOŠ KRUNIĆ (Voždovac) 7,5: Taman da je samo odbranio penal Milana Bojovića u finišu prvog poluvremena pa bismo mogli da Miloša Krunića uvrstimo u jednog od junaka pobede Voždovca, ali nije bilo samo to. Bilo je tu još sekvenci za pohvalu, među njima i novi zaustavljen udarac Bojovića u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Sve je uradio.

MARKO GOBELJIĆ (Crvena zvezda) 6,5: Dejan Stanković je forsirao Strahinju Erakovića na desnom beku, Miloš Milojević je već na debiju na klupi Crvene zvezde vratio Marka Gobeljića na tu poziciju. Da li da bi Erakovića sačuvao za večiti derbi ili da bi Gobeljića vratio u život, nije sada ni jasno, ali iskusni defanzivac je solidno odradio posao u svom prvom avgustovskom meču i stigao čak da isprati genijalan pas Aleksandra Kataija i onda asistira Stefanu Mitroviću za prelomni gol za 2:1

RANKO JOKIĆ (Radnik) 7: Nije to bilo izdanje koje će upasti u oči prosečnog ljubitelja fudbala, ali je defanziva Radnika uspela da posle užasnog starta sezone zaliči na odbranu koja je krasila Surduličane prošle sezone. I to protiv vrlo ambiciozne Vojvodine, istina oslabljene odsustvom nekih bitnih igrača. Jokićeva reakcija na oštar centaršut Uroša Kabića kada je vrhom kopačke sprečio da lopta stigne do Zukića bila je od krucijalnog značaja. Statistika platforme Comparisonator kaže da je presekao čak 15 Vošinih napada, tri puta više no bilo koji drugi štoper u ovom kolu.

STEFAN FILIPOVIĆ (Spartak) 6,5: Ne baš utakmica kakvoj su se navijači nadali u derbiju Bačke. Nije bilo golova, nije bilo ni previše uzbuđenja, mada je Filip Manojlović mora dva puta da reaguje na gol liniji. Dobrim delom i zasluga Stefana Filipovića, koji se već profilisao kao igrač koji prilično smeta. Protivnicima naravnio. Spartaku je svakako slađi bod iz duela sa TSC-om.

ANDREJA STOJANOVIĆ (Radnički Niš) 7: Krenulo je kao u horor filmu za Nišlije, ali je Bastajićev crveni karton izjednačio brojčano stanje na terenu, a u situaciji 10 na 10 otvorio se prostor da Andreja Stojanović pokaže koliko opasan ume da bude. Konstantno je pravio problem Napretku po levoj strani, centrirao i za prvi gol Saše Marjanovića. Da je Sava Petrov bio malo precizniji bilo bi i više golova.

MILOŠ FILIPOVIĆ (Kolubara) 7,5: Ante Vukušić je het trikom privukao sva svetla reflektora, ali to ne bi smelo da sakrije izuzetnu partiju Miloša Filipovića, jer baš on je bio asistent kod dva gola Kolubare, a “izbacio” je i Nemanju Milojevića u akciji koja je rezultovala i tim preostalim, trećim pogotkom. Imao i pet uspešnih driblinga, šest dodira s loptom u protivničkom šesnaestercu…

SAŠA MARJANOVIĆ (Radnički Niš) 7,5:  Već smo hvalili Andreju Stojanovića, moramo da nastavimo sa Sašom Marjanovićem. Jeste on poznat po jakom i preciznom šutu, ali koliko je iskusan i fudbalskim rečnikom “namazan” pokazao je i time što je protiv Napretka oba gola postigao – glavom. To i jeste uloga lidera ekipe, da povuče kada je najteže.

STEFAN MITROVIĆ (Crvena zvezda) 7: Omogućio je Ohiju Omoijuanfu da postigne prvenac u novoj sezoni, a potom je, kad je Javor pokazao da se neće predate bez borbe, i sam pogodio za 2:1. U tom trenutku je Crvena zvezda i definitivno slomila otpor Ivanjičana, a Mitrović je sve vreme visio u opasnim zonama i plašio gostujuću odbranu.

MILOŠ MIJIĆ (Novi Pazar) 7: Kako ga je Vladimir Gaćinović pomerio nešto bliže golu, tako je krenula i pobednička serija Novog Pazara. Postigao je odlučujući gol protiv Partizana, a na gostovanju kod ekipe Mladost GAT asistirao Andriji Majdevcu za drugi gol. Ne plaši se da krene u dribling, da povuče loptu kada oseti da ima prostora za napad. I za sada to odlično izgleda.

ANTE VUKUŠIĆ (Kolubara) 8: Apsolutni junak osmog kola Mozzart Bet Superlige i strelac prvog het-trika u novoj sezoni šampionata Srbije. Mogu da se u Čukaričkom bune na sudijske odluke, ali to ne menja utisak da je Hrvat samo čekao trenutak da ulovi grešku – bilo rivala ili arbitara. Stigao je kao veliko pojačanje, mučile su ga povrede, ali bi partija protiv Čukaričkog mogla potpuno da mu promeni sezonu.

ANDRIJA MAJDEVAC (Novi Pazar) 7,5: Tri gola Anta Vukušića, dva Saše Marjanovića, a toliko ih je dao i Andrija Majdevac i Novi Pazar je nastavio šokantnu seriju od sada već pet uzatopnih pobeda za, verovali ili ne, drugo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Majdevac je tom usponu doprineo sa već četiri gola i nagovestio da bi ove sezone mogao da se uključi i u trku za zvanje najboljeg strelca prvenstva.



tagovi

Tim kola Mozzart Bet SuperligeMozzart Bet SuperligaMiloš KrunićMarko GobeljićRanko JokićStefan FilipovićStefan MitrovićMiloš MijićAnte VukušićAndrija MajdevacSaša MarjanovićMiloš FilipovićAndreja Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara