Tokmak Nguen slavi sa fudbalerima Ferencvaroša (© Reuters)
Tokmak Nguen slavi sa fudbalerima Ferencvaroša (© Reuters)

Toki voki javlja iz Budimpešte: Partizanovo nesuđeno pojačanje ima top u nozi! Irci tražili presvlačenje trenera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.20. | 21:08

Ferencvaroš zahvaljujći Nguenu prošao u drugo kolo kvalifikacija, dalje idu Celje, Makabi, Molde i Omonija

Već je došao Musa Ndžai. Doduše, besplatno. Važio je i za aduta Partizanove uprave u pregovorima sa drugim Afrikancem iz Norveške. Jedino što Stromsgodset nije želeo da popusti od prvobitnog zahteva, ceneći svog pulena na 400.000 evra. Crno-beli su najviše nudili 150.000 u kešu, pokušavali procentima da ga privole u Beograd, ali je Tokmak Nguen završio u Budimpešti i potvrdio da je Ivica Iliev imao dobro oko kad je baš na njemu insistirao, jer se levokrilni vezista razvio u ozbiljnog aduta Ferencvaroša.

Prošle sezone dabl-dabl učinkom (12 golova, deset asistencija) pomogao je u odbranu titule, na početku novog prvenstva postigao gol u remiju sa MTK proteklog vikenda, a večeras dva popularnog Tokija u uverljivoj pobedi prvaka Mađarske nad švedskim Jurgordenom i plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona – 2:0.

Izabrane vesti

Oba puta Tokmak Nguen je potvrdio reči Predraga Rogana, trenera Ujpešta, u nedavnom intervjuu MOZZART Sportu da je reč o individualcu sposobnom da rešava utakmice. Najpre je opeto loptu posle ne baš veštog početka akcije gostujućeg sastava i ispalio projektil u 33. minutu sa oko 25 metara u malu mrežu, da bi u drugom delu na dubinski pas Franka Bolijajoš jednog fudbalera pristiglog u Fradi iz Norveške – plasirao loptu pored Pera Kristijana Bratvajta.

Na taj način ekipa Sergeja Rebrova zakazala je megdan sa Seltikom, koji je isprašio Rejkjavik.

U Budimpešti je odigrana još jedna utakmica prvog kola kvalifikacija. Celje je trebalo da domaćem terenu da ugosti Dandalk, ali kako se Slovenija ne nalazi na „zelenoj listi“ Iraca, usled obaveznih protokola izazvanih pandemijom virusa korona, UEFA je meč premestila u glavni grad Budimešte, gde je sastav Dušana Kosića slavio sa laganih 3:0.

Pogotke za iznenađujućeg prvaka Slovenije (u foto-finišu minule sezone boljeg od Olimpije) postigli su Luka Kerin pred kraj prvog, Dario Vizinger i rezervista Filip Dangubić, ali daleko veću pažnju privukao je nesvakidašnji gest igrača irskog kluba. Kako su fudbaleri Dandalka istrčali na teren u belim dresovima zbunila ih je činjenica da je pokraj klupe, u beloj košulji, igrom Celja komandovao trener Kosić. Čak su nekoliko puta pogrešili, šutirajući loptu u njegovom pravcu!? Tražili su od sudije Fereire iz Portugala da interveniše, na njegov zahtev se Kosić jeste presvukao, ali to Ostrvljanima nije pomoglo.

Celje će u drugom eliminacionom kolu igrati protiv Moldea, pošto je šampion Norveške „petardirao“ nejaki KuPS iz Finske, a Magnus Ejkrem i Ohi Omoidžuanufo pokazali da su i Čukarički i Partizan prošle godine u ovo doba opravdano od njih strahovali.

Pomenimo još i da je Makabi iz Tel Aviva zahvaljujući dva gola iz penala Nika Blekmana savladao Rigu, dok je kiparska Omonija posle produžetaka slavila u Jermeniji i izborila susret sa Legijom Aleksandra Vukovića i Filipa Mladenovića

LIGA ŠAMPIONA, 1. KOLO KVALIFIKACIJA (JEDAN MEČ)

Utorak

Karabag - Sileks 4:0 (2:0)

Legija - Linfild 1:0 (0:0)

Dinamo Brest - Astana 6:3 (4:1)

Seltik – Rejkjavik 6:0 (3:0)

Crvena zvezda - Evropa 5:0 (2:0)

Sreda

Ararat Jermenija – Omonija 0:1, posle prožetaka

Molde – KuPS 5:0 (2:0)

Flora – Suduva 1:1 (1:1, 0:0), penalima 2:4

Celje – Dandalk 3:0 (1:0)

Dinamo Tbilisi – Tirana 0:2 (0:1)

Ferencvaroš – Jurgorden 2:0 (1:0)

Makabi Tel Aviv - Riga 2:0 (0:0)

20.00: (8,00) Budućnost (4,30) Ludogorec (1,38)

20.00: (7,50) Ki Klaksvik (4,30) Slovan Bratislava (1,40)

20.00: (5,90) Konahs Kvej (3,80) Sarajevo (1,55)

20.00: (1,28) Šerif (5,20) Fola Eš (9,50)

21.00: (15,0) Florijana (7,00) Kluž (1,15)

*** kvote su podložne promenama

 


tagovi

Tokmak NguenFerencvaroškvalifikacije za Ligu šampionaCelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara