Fikajo Tomori (©Reuters)
Fikajo Tomori (©Reuters)

Tomori se klanja Maldiniju: Pohvale takvog velikana daju veliku motivaciju; Razmišljam samo o Milanu, o transferu na leto

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 17:45

“Svi u Milanelu su mi pomogli da se što pre naviknem na novu sredinu, klub, sistem, ali i van terena. Pokušavam da naučim italijanski, ali mi je malo teško. Dobio sam novu snagu otkako sam s ovom grupom igrača i igramo odličan fudbal“

Prelazak Fikaja Tomorija iz Čelsija u Milan krajem januara doneo je mnogo neizvesnosti. Prvo, talentovani štoper Plavaca bio je tek treća opcija za Rosonere pošto je posao s Mohamedom Simakanom propao, a Ozan Kabak nije bio realna opcija. Izbor momka koji je u prvom delu sezone dobijao šansu na kašičicu bio je iznuđen, ali zasad se ispostavio kao pun pogodak!

Milanov direktor i legendarni kapiten Paolo Maldini sipa pohvale na račun potencijalnog reprezentativca Engleske posle igara koje pruža otkako je zadužio opremu, a zajedno sa kolegom Frederikom Masasom dobio je dozvolu prvog operativca Ivana Gazidisa da pregovara sa Čelsijem o otkupu po ceni od 28.000.000 evra. Još se ne zna da li će na Stamford Bridžu pristati na ovu cenu i da li će iz Zapadnog Londona stići uslovi da se u otkup eventualno ubaci klauzula preče kupovine, ali Tomoriju se jako sviđa pažnja koju dobija, pogotovo što reči hvale stižu od klupske ikone i nekog ko se svrstava u red najboljih štopera svih vremena...

Izabrane vesti

“Jako sam srećan što čujem takve stvari o sebi, pogotovo što je to izgovorila legenda poput Maldinija. To mi daje mnogo samopouzdanja da nastavim dalje. Želim da održim dobru formu i igram još bolje, da doprinosim pobedama i uspesima tima i saigrača“, rekao je Tomori dan uoči prve utakmice osmine finala Lige Evrope protiv Mančester junajteda.

Četvrtak, 18.55: (1,68) Mančester junajted (3,70) Milan (5,30)

O planovima za budućnost, kaže, ne razmišlja još...

“Videćemo šta će biti od leta. Kada sam dolazio u Italiju, očekivao sam drugačiji kvalitet fudbala, morao sam da se naviknem na drugačije stvari, bio sam čak i zabrinut zbog jezika, ali uspevamo da se sporazumemo, malo na engleskom, malo na italijanskom“.

Serija A nije kakva je nekad bila, na prelazu između dva milenijuma, ali je kvalitet dosta bolji posle godina velike krize. Takođe, život na Čizmi se mnogo razlikuje od onog na Ostrvu...

“Svi u Milanelu su mi pomogli da se što pre naviknem na novu sredinu, klub, sistem, ali i van terena. Pokušavam da naučim italijanski, ali mi je malo teško. Dobio sam novu snagu otkako sam s ovom grupom igrača i igramo odličan fudbal. Srećan sam što imam priliku da dam sve što mogu za ovaj tim. Stalno želim da podižem svoj kvalitet. Italija je drugačija od Engleske, vreme je lepše i hrana je bolja“.

Pred Milanom je sada Mančester junajted kao sledeća prepreka na putu do finala Lige Evrope, koje je najavljivao Stefano Pioli pred dvomeč sa Crvenom zvezdom.

“Pitali su me saigrači šta sve znam o Junajtedu. Svi znamo da je u pitanju veliki klub s odličnim timom. Radili smo dosta na tome da ih što bolje analiziramo. Znamo da nas čeka težak meč protiv rivala koji igra brzo u napadu“.

Dobre igre u Milanu pomno prate ljudi iz Čelsija, a da li Tomori zna nešto više o iskustvu njegovih saigrača iz Londona sa Tomasom Tuhelom?

“Često sam u kontaktu s mojim saigračima iz Čelsija, jer oni mi nisu samo saigrači, već i prijatelji. Ne pričamo uvek samo o fudbalu, ali znam da su zadovoljni s Tuhelom. Pobeđuju i pogađaju mrežu, pa se osećaju odlično. Iskreno, sada ne mogu da budem koncentrisan na Čelsi, već samo na Milan“.



tagovi

Fikajo TomoriMilanČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara