Topić predstavljen u Famalikau: Račić i Babić su mi rekli mnogo pozitivnih stvari

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 23:07

Mladi vezista se iz Vojvodine preselio u Portugaliju

U sredu je potvrđeno da se mladi vezista Mirko Topić seli iz Vojvodine u portugalski Famalikao za sumu od 1.000.000 evra, a 22-godišnji fudbaler je sada i zvanično predstavljen u npovom klubu. Potvrđeno je i da je parafirao četvorogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

"Veoma sam uzbuđen zbog prvog inostranog iskustva. Imaću tu priliku u klubu sa veoma interesantnom vizijom i neograničenim ambicijama i to me čini još više uzbuđenim da počnem da igram. Prezentovan mi je veoma ambiciozan projekat na čvrstim nogama, sa željom da nastavi da uspostavlja relevantnu poziciju u portugalskom fudbalu", rekao je Topić u prvom obraćanju javnosti kao fudbaler portugalskog kluba.

O novoj sredini pričali su mu i srpski fudbaleri Uroš Račić i Srđan Babić koji su već nastupali u bojama Famalikaa.

"Rekli su mi mnogo pozitivnih stvari. Da je u pitanju veoma dobro organizovan klub koji uvek gradi kvalitetne timove u kojima se ističu mladi igrači", dodao je mladi vezista koji kreće njihovim koracima i nada se da će ostaviti makar jednako dubok trag.

Poručio je i navijačima da podržavaju klub na svim mečevima, jer je prema onome što je čuo shvatio da su "veoma entuzijastični i strastveni prema klubu".

Topić je ponikao u Voši, prošao sve omladinske kategorije kluba i za prvi tim upisao 113 nastupa, uz četiri postignuta pogotka. Pre tri godine osvojio je sa Novosađanima i Kup Srbije. Zimus je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Što se tiče njegovog novog kluba, minulu sezonu okončao je na osmom mestu na tabeli, bio blizu izlaska na evroscenu. Topić je prvi fudbaler koji je napustio Vojvodinu u tekućem prelaznom roku, a opremu Lala zadužili su štoper Đorđe Crnomarković, vezista Asmir Kajević i napadač Stefan Vukić.



tagovi

FamalikaoMirko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara