Mohamed Simakan (©AFP)
Mohamed Simakan (©AFP)

Totalni obrt: Simakan ipak u Lajpcigu! Milan odustao zbog povrede, Strazbur pristao na bolje uslove

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 19:13

Pre deset dana sve je izgledalo mnogo drugačije

Mohamed Simakan neće postati novi štoper Milana, već – Lajpciga!

Nemački klub uspeo je da ubedi Strazbur da ipak odustane od razgovora sa Milanom i prihvati bolje uslove, zbog čega je Simakan sada nadomak potpisa u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Pre samo deset dana sve je izgledalo mnogo drugačije. Paolo Maldini imao je načelni dogovor s ljudima iz Strazbura za Simakanov transfer odmah po ceni od 15.000.000 evra, ali se onda mladi štoper povredio na meču protiv Lansa zbog čega je morao na hitnu artroskopiju i procene su da će biti odsutan minimum dva meseca. To je Milan maksimalno udaljilo od realizacije transfera, pošto im je potreban štoper koji će moći da bude upotrebljiv odmah, ne krajem marta kada je procenjeno da će se Simakan vratiti na teren.

Zbog toga se Milan okrenuo pregovorima sa Čelsijem za pozajmicu mladog štopera Fikaja Tomorija bar do kraja sezone, dok je Lajpcig uspeo praktično sve da dogovori oko Simakanovog transfera. Još u četvrtak popodne Lajpcig je s Simakanovim agentima sredio da ugovor traje narednih pet i po godina, a danas tokom dana sa Strazburom su doveo ostale detalje načisto. Obeštećenje iznosi 18.000.000 evra, što je za tri miliona više od Milanove ponude, a Simakan će narednih šest meseci provesti u Strazburu kao pozajmljen igrač. Tačnije, Lajpcig će mu dati vremena da se oporavi i vrati u takmičarsku formu u dresu matičnog kluba pre nego što se zaputi u novu avanturu.

Simakan bi na leto praktično mogao da odmeni Daja Upamekana, za koga se interesuju najbogatiji klubovi Evrope, a najviše Mančester junajted.


tagovi

MilanZimski prelazni rok 2021RB LajpcigMohamed SimakanStrazbur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara