Mohamed Simakan (©AFP)
Mohamed Simakan (©AFP)

Maldini pobedio Lajpcig i ubedio Strazbur - Simakan dolazi za 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 08:40

Milan na pragu prvog pojačanja ove zime

Dugo su se lomila koplja, na kraju je Milan odabrao - Mohameda Simakana!

Direktor Rosonera Paolo Maldini odneo je veliku pobedu na tržištu pošto je pobedio Lajpcig i ubedio ljude iz Strazbura da predaju Simakana, koji bi u narednim danima trebalo da stigne u Casa Milan i završi transfer u redove nekadašnjeg šampiona Italije i Evrope.

Izabrane vesti

Stefanu Pioliju se ispunila želja, Milan će dobiti pojačanje u odbrani kako bi se zadržale šampionske ambicije ili bar napravio veliki iskorak povratkom u Ligu šampiona posle sedam godina. Dobiće na raspolaganje funkcionalnog štopera, pre svega mladog i perspektivnog, koji odgovara stilu Piolijevog fudbala.

Milanska medijska kuća Sport Medijaset javlja da je praktično sve dogovoreno, a da će Rosoneri platiti Strazburu 15.000.000 evra plus jake bonuse za Simakana, dok će momak korenima iz Gvineje da parafira ugovor na pet godina. Tu je presudan bio Maldinijev ugled u svetu fudbala, s obzirom da je ubedio agente mladog štopera da se odluči za selidbu u grad mode i prihvati ponudu koja je na stolu. Lajpcig se dugo borio i nudio Simakanu mogućnost da dođe i radi u jednoj od najboljih sredina na svetu za razvoj mladih igrača, ali su ipak nešto drugačije ambicije presudile u Milanovu korist.

Simakan je bio Milanova želja i meta još od letos, ali tada je odlučeno da se fokus stavi na neka druga imena, dok je dobrim partijama u Strazburu tokom ove polusezone ubedio Maldinija i saradnike da krenu ofanzivno i završe transfer. Njegov dolazak na San Siro znači i rastanak sa Mateom Musakijom i Leom Duarteom, koji će biti slobodni u izboru nove sredine s tim što je iskusni Argentinac već rekao upravi Milana da će ostati do kraja ugovora, odnosno na leto kada će otići kao slobodan igrač.

Sada Milanu preostaje da ugovori transfere još dva pojačanja – po jednog u veznom redu i napadu. Istovremeno se radi i na produžetku saradnje sa Điđom Donarumom i Hakanom Čalhanogluom, kao i na otkupu Dioga Dalota iz Mančester junajteda posle dobrih izdanja u dresu Rosonera u prvom delu sezone.



tagovi

Paolo MaldiniZimski prelazni rok 2021Mohamed Simakan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara