Angelos Postekoglu (Reuters)
Angelos Postekoglu (Reuters)

Totenhem je potvrdio novog trenera i platio za njega obeštećenje od 5.000.000 funti

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 12:53

Ugovor na četiri godine

Stigla je i zvanična potvrda: Angelos „Ejndž“ Postekoglu je novi trener Totenhema.

Australijanac rođen u Grčkoj je došao iz Seltika sa kojim je imao ugovor na još godinu dana. Totenhem je za njegovo dovođenje platio Seltiku obeštećenje u visini od 5.000.000 funti što je oko 5.800.000 evra.

Izabrane vesti

Nije poznato koliko će Postekoglu zarađivati u Londonu, ali to će svakako biti više od 2.500.000 evra koliko je primao godišnje u Glazgovu, ali i manje od 17.500.000 evra koliko je zarađivao Antonio Konte u Totenhemu.

Italijan je dobio otkaz u drugom delu sezone, nasledio ga je kao privremeno rešenje dotadašnji pomoćnik Kristijan Stelini, ali je i on smenjen i sezonu je kraju priveo Rajan Mejson. Dugo je Totenhem tražio rešenje za klupu, odbili su ga Julijan Nagelsman, Luis Enrike i Arne Slot i izbor je pomalo začuđujuće pao na Postekoglua.

Iako je u Seltiku za dve sezone osvojio pet od domaćih šest trofeja i ekipa mu je igrala dobar fudbal, u Evropi nije ništa uradio i ne deluje kao rešenje za kojim su Spursi vapili. Pogotovo što su mu te dve sezone u Škotskoj jedino evropsko iskustvo. Većinu karijere je proveo u Australiji i Japanu mada se sa sličnim predrasudama susreo i kada je došao u Seltik.

U Totenhemu ga čeka prilično neuređena situacija i buran prelazni rok. Već postoje najave da je spremio listu za odstrel i da će neki igrači po njegovoj želji napustiti severni London a neizvesno šta će biti sa prvom zvezdom Harijem Kejnom. On ulazi u poslednju godinu ugovora i nalazi se na meti Real Madrida i Mančester Junajteda. Od Kejna zavisi i izgled tima Spursa u novoj sezoni.

Postekoglu je već sa podsmehom dočekan u ostrvskoj javnosti pa se može reći da nema šta da izgubi.


tagovi

Angelos Postekoglu

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara