Ugo Loris i Ivan Perišić (Reuters)
Ugo Loris i Ivan Perišić (Reuters)

Sprema se čistka i u Totenhemu: Sedmorica precrtani, petorica neizvesni

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 21:31

A na listi nema Harija Kjena

Iza Totenhema je najgora sezona u poslednjih 15 godina. Osmo mesto u Premijer ligi, daleko od trofeja u Kup takmičenjima, a ni srećan prolazak grupne faze u Ligi šampiona nije popravio utisak jer ih je u osmini finala lako eliminisao Milan. Trojica različitih trenera su vodili Spurse tokom sezone i bilo je za očekivati da dođe do velikih promena ovog leta.

Mnoge je iznenadio izbor trenera. Komandnu palicu u Totenhemu će preuzeti australijski stručnjak Angelos Postekoglu iza kojeg su dve uspešne sezone sa Seltikom u Škotskoj. Ali i on je imao uslove nakon što su Spurse pre njega odbili Julijan Nagelsman i Arne Slot. Australijanac rođen u Grčkoj je insistirao na „čišćenju“ svlačionice i već je napravio spisak igrača kojih želi da se reši.

Izabrane vesti

Postekolgu je precrtao iskusnog francuskog golmana Ugo Lorisa i hrvatskog veterana Ivana Perišića. Francuz ima 36 godina i još godinu dana ugovora ali daleko je od nekadašnje forme i ima sve više problema sa povredama. Postekolgu želi novog golmana. Perišić takođe ulazi u poslednju godinu ugovora ali ga novi trener ne vidi u planovima.

Takođe, Postekoglu planira da se reši i većine igrača koji su aktuelnu sezonu proveli na pozajmicama poput španskog levog beka Serhija Regilona (Atletiko), argentinskog veziste Đovanija Lo Selsa (Viljareal) i engleskog veziste Harija Vinksa (Sampdorija). Izuzetak je Tangi Ndombele koji je igrao u Napoliju i oko kojeg bi Postekoglu želeo da donese odluku kada ga vidi na pripremama i treninzima. Neće biti ni otkupljena ni dvojica igrača koji su u Totenhemu igrali na pozajmici ove sezone. Klemon Lengle će biti vraćen Barseloni, a Arno Dandžuma u Viljareal.

Neizvesna je sudbina četvorice prvotimaca. Postekoglu još ne zna da li moće ozbiljno da računa na Davison Sančeza i Rajana Sesenjona i njihova sudbina će biti poznata u finišu prelaznog roka. Ako dođu adekvatne ponude, klub bi mogao da proda Bena Dejvisa i Erika Dajera.

Ipak, najveća nepoznanica u Totenhemu je šta će biti sa prvom zvezdom Harijem Kejnom. Predsednik Danijel Levi bi želeo da ga zadrži što mu je polazila za rukom u prethodnim sezonama. Ali čini se da je kucnuo čas za Kejna da napusti klub u kojem je ponikao. Član Totenhema je sa juniorskim stažom i raznim pozajmicama skoro 20 godina, a napad prvog tima predvodi već 10 godina. I za to vreme nije osvojio nijedan trofej iako se poslednjih godina visoko kotira među najboljim „devetkama“ sveta. Čini se da je izgubio strpljenje sa klubom i da želi da ode u drugu sredinu u kojoj bi se borio za trofeje.

Real Madrid se poslednjih dana pominje kao buduća destinacija sjajnog napadača. Pogotovo posle odlaska Karima Benzeme. Zainteresovan je i Mančester Junajted ali teško da bi Kejn imao dilemu između te dve opcije.

Biće ovo vruće leto u Totenhemu...


tagovi

Ugo LorisIvan PerišićLetnji prelazni rok 2023Klemon LengleArno DandžumaDavinson SančezBen DejvisErik DajerRajan SesenjonTangi NdombeleSerhio RegilonHari Vinksđovani Lo SelsoAngelos PostekogluHari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara