Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

Totenhem se opet raspituje za Kesija, Barselona traži preko 25.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 15:25

Reprezentativac Obale Slonovače bi mogao i nazad u Italiju

Kao šampion Italije sa Milanom, Frank Kesi je prošlog leta stigao u Barselonu. Dugo se reprezentativac Obale Slonovače dovodio u vezu sa Kataloncima, da bi na kraju došao kao slobodan igrač i potpisao četvorogodišnji ugovor. Ipak, saradnja se nije ispostavila kao uspešna.

Kesi nije uspeo da se nametne i izbori za ulogu startera, a dodatan problem predstavljaju finansijski problemi kluba zbog kojih Barselona mora da pravi novu "čistku" u timu. Samo šest meseci nakon dolaska, 26-godišnji centralni vezista bio je na izlaznim vratima, iako Ćavi nije bio nezadovoljan njegovim igrama u ulozi zamene. Ipak, kada je dobio priliku da se izbori za veću minutažu u odsustvu povređeniih Pedrija i Frenkija De Jonga, nije ju je iskoristio i ovaj put se čini da trener neće urgirati na ostanku igrača čija je godišnja zarada 6.500.000 evra. Jasno je da bi Kesijev odlazak značajno olakšao budžet za plate i omogućio klubu da dovede igrača koji ne bi toliko zarađivao.

Izabrane vesti

Prošle zime za bivšeg vezistu Milana ozbiljno se interesovao Totenhem, navodno i nudio 15.000.000 evra za transfer, a katalonski Sport piše da je londonski klub ponovo voljan da dovede Kesija, međutim, pomenuta suma neće biti dovoljna da to i ostvari. Barselona traži između 25 i 30 miliona evra za obeštećenje i pride joj je novac neophodan do 30. juna.

Kratak rok daje Totenhemu mogućnost da pokuša da spusti cenu, mada neće moći mnogo da taktizira pošto se kao zainteresovan za ovog igrač pominje i Inter. Bio bi to šamar navijačima Milana, mada nije retkost da igrači nastupaju za oba milanska rivala. Italijani, ipak, ne mogu finansijski da pariraju ponudi Engleza, pa je veća verovatnoća da Kesi obuče dres Totenhema posle samo jedne sezone u Barseloni, tokom koje je sakupio 39 nastupa, ali samo 14 u startnoj postavi.


tagovi

Frank KesiBarselonaTotenhem

Obaveštavaj me

Barselona
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara