Vitor Roke (©Reuters)
Vitor Roke (©Reuters)

Barsa se dovija, Tigrinjo je čeka

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.05.23. | 12:13

Mladi Brazilac odjavio Engleze; Katalonci vraćaju Ezalzulija, stiže im Karasko, a nadaju se Obamejanu

Problemi zbog kršenja finansijskog fer-pleja i predstojećeg leta stvaraće Barseloni poteškoće u dovođenju igrača. Moraće Katalonci ponovo da rade na smanjivanju plata igračima i pronalaženju slobodnih ili jeftinih fudbalera koji će želeti da dođu na Kamp Nou.

Titula nagoveštava da je Ćavi sposoban da vrati trofeje, ali nekadašnji kapiten od povratka u klub mora da se prilagođava raspoloživim snagama i nema mnogo slobode u izboru potencijalnih pojačanja. Tako će biti i po završetku ove sezone, nakon koje bi zarad poboljšanja situacije na klupskom bankovnom računu mogao da ostane bez jednog, ako ne i više njih iz trilinga Rafinja - Ansu Fati - Feran Tores. Po pisanju Mundo Deportiva neki od njih, a možda i svi, moraće da napusti klub kako bi se olakšao budžet za plate igračima.

Izabrane vesti

Primarno ime u jačanju napada je Leo Mesi, posebno nakon što se Argentinac oglušio o stav Pari Sen Žermena da nakon poraza od Lorijana ekipa nema dva slobodna dana i samoinicijativno otišao u Saudijsku Arabiju. Trenutno je suspendovan, a rečenica: "Izvinjavam se svojim saigračima i čekam odluku kluba šta planira sa mnom", ne deluje da se zaista pokajao, već bi se između redova moglo pročitati da je spreman na rastanak sa Parižanima nakon dve ne baš uspešne godine saradnje.

Povratak Mesija je, ipak, nešto o čemu se trenutno više mašta nego što deluje kao izvodljivo. Mnogo veće šanse da će naredne sezone igrati u napadu Barselone daju se nekim drugim igračima. Pre svih 21-godišnjem Abdeu Ezalzuliju koji je uspeo da se nametne tokom jednogodišnje pozajmice Osasuni. U 29 nastupa, od kojih samo dva od prvog do poslednjeg minuta na terenu, dao je pet i asistirao za dva pogotka kluba iz Pamplone, a nedavno ga je hvalio i odlazeći sportski direktor Katalonaca, Mateu Alemani, najavivši povratak,

Velika Ćavijeva želja je Janik Karasko iz Atlatiko Madrida, koji bi po dogovoru od zimus, prilikom zaključivanja transfera Memfisa Depaja u suprotnom smeru, trebalo na leto da stigne u Barselonu za 15.000.000 evra. A, pominje se i povratak Pjer-Emerika Obamejana.

Reprezentativac Gabona je već bio u Barseloni, tokom drugih šest meseci prošle sezone kada je stigao iz Arsenala kao slobodan igrač, ali se u septembru vratio u Englesku, u redove Čelsija. Kataloncima je od tog transfera pripalo 12.000.000 evra, a sada se nadaju da bi mogli da iskoriste krizu londonskog kluba i dovedu ga bez obeštećenja, iako mu ugovor važi do 30. juna 2024. Samo tri gola i jedna asistencija u 22 utakmice nisu ono čemu su se na Stamford Bridžu nadali kada su kupovali uskoro 34-godišnjeg reprezentativca Gabona, tako da bi mogli da ga puste sporazumnim raskidom ugovora.

Pored već poznatih imena u evropskom fudbalu, na Kamp Nou stadion očekuje se i dolazak 18-godišnjeg Brazilca Vitora Rokea. Momak poznat po nadimku Tigrinjo, kog zbog stila igre porede sa Luisom Suarezom, sve više igra za prvi tim Atletiko Paranaensea, odavno je na radaru Barselone, a u 2023. godini dao je 12 i asistirao za tri gola u ukupno 23 nastupa što za klub, što za brazilsku U20 reprezentaciju. Klubovi još nisu definisali detalje transfera, ali katalonski Sport piše da je mladi napadač spreman da čeka Barselonu dokle god bude bilo potrebno da reši trenutnu finansijsku situaciju. Ta poruka je, navodno, poslata i zainteresovanim klubovima iz Premijer lige, među kojima su najzvučniji Čelsi i Arsenal.

Dogovor sa Barselonom očekuje se ovog leta, ali će Tigrinjo verovatno ostati u Atletiku na jednogodišnjoj pozajmici, pre nego što dobije priliku u slavnom klubu.


tagovi

Vitor RokeBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara