Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Totenhemova rukavica u lice Arsenalu: Pevci dogovorili treće pojačanje za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 10:45

Iv Bisuma biće druga najveća prodaja u istoriji Brajtona

Punom parom radi sportski sektor Totenhema. Tek smo na polovini juna, a londonski klub je na pragu trećeg pojačanja! Posle Ivana Perišića i Frejzera Forstera, opremu Pevaca trebalo bi da zaduži – Iv Bisuma.

Prema informacijama kojim raspolaže ugledni Tajms, Totenhem je sa Brajtonom dogovorio kupovinu 25-godišnjeg iz Malija. I to za 30.000.000 evra. Ni izbliza ono čemu su se pre godinu dana nadali, nije ova cifra čak ni u rangu njegove procenjene vrednosti (35.000.000 evra), međutim, kako je ušao u poslednju godinu ugovora, nisu na Ameksu mogli mnogo da zatežu.

Izabrane vesti

Pomenuti izvor dalje navodi da Totenhem nije dogovorio detalje sa igračem, ali napominje da to neće biti nikakav problem i u Londonu veruju da će Bisuma do kraja nedelje biti podvrgnut lekarskim pregledima.

Velika pobeda Totenhema, uzevši u obzir ozbiljno interesovanje drugih klubova sa Ostrva, a ujedno veliki udarac za Arsenal, jer mu je ljuti rival preoteo željeno pojačanje. Čak je i Bisuma, prema pojedinim navodima navijač Tobdžija, nedavno na Instagramu kačio objave pristalica Arsenala u kojima piše da bi "Tilemans i Bisuma trebalo da budu prioritet Arsenala u veznom redu i da treba da ga dovedu po svaku cenu." No, kako stvari stoje, umesto gledaće ga u dresu gradskog rivala.

Podsetimo, uprava londonskog kluba spremila je Antoniju Konteu 180.000.000 evra za nadolazeći prelazni rok, a u planu je da se Pevci pojačaju još desnim bekom i štoperom, pošto su prethodno doveli Perišića za levi bok, Forstera kao ispomoć Igu Lorisu i sada Bisumu.

Što se Brajtona tiče, biće ovo druga najveća prodaja u istoriji kluba. Neprikosnoven je i još dugo će biti Ben Vajt koji je prošle sezone završio baš u Arsenalu za 58.500.000 evra. Galebovi su Bisumu doveli pre četiri godine iz Lila za nešto manje od 17.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022ArsenalIv BisumaTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara